Før du planlegger kjøkkeninnredningen, bør du tenke etter hva du er fornøyd med på kjøkkenet i dag og hva som mangler.
Den effektive kjøkkentrekanten
For best mulig flyt på kjøkkenet, er det viktig å ha tingene du bruker mest nærme hverandre – i en kjøkkentrekant, også kalt arbeidstrekant.
- komfyr
- kjøleskap
- oppvaskbenk eller oppvaskmaskin
Plasseringen og avstanden til disse tre tingene danner en kjøkkentrekant mellom varme, kulde og vann. Sidene i kjøkkentrekanten burde til sammen utgjøre 3,6–7 meter.
Les også: Kjøkkenøy – noen ting å tenke på
Plassering av kjøkkenredskapene
Prøv å plasser kjevlen i en skuff under kjøkkenbenken, og sleiven i skuffen ved stekeplaten og så videre. Da har du kjøkkenredskapene oppbevart der du kommer til å bruke dem.
Oppbevaringsskuffer
Hvis du skaffer deg noen smarte og effektive oppbevaringsløsninger, kan det hende at du slipper å utvide kjøkkenet. Dersom du ikke ønsker overskap, er det spesielt viktig å utnytte plassen du har til rådighet.
Sokkelskuffer monteres i sokkelen, og gir deg mer oppbevaringsplass, da du får et nytt nivå med skuffer.
Hjørneskuffer gir deg god oversikt, slik at du ikke glemmer utgåtte melposer eller rosiner på bakerste rad. Vanligvis kan du velge mellom to eller tre skuffer i høyden. Skuffinndelere gir deg til og med enda bedre oversikt.
Kjøleskuffer kan se ut som vanlige skuffer, og disse gir deg bedre oversikt over kjølevarene enn en fryseboks. Du kan ha innvendige skuffer og skuffinndelere for å holde det ryddig.