115
Foto: Shutterstock
SWITCH SECTION

5 grunner til å leie i stedet for å eie verktøy

Det er både billigere og mer fleksibelt å leie enn å eie

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

23. november 2022
Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

23. november 2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20221123121150270.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20221123121150270.jpg?maxwidth=900
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
0

De siste årene har vi sett en voldsom vekst i deling og utleie av biler, og mange velger heller å basere seg på tjenester der de kan leie en bil ved behov kontra å eie en. Det er imidlertid ikke bare på bilområdet at delingsøkonomi og utleie gjør seg gjeldende, og i dag finnes det en rekke aktører som tilbyr utleie av alle typer verktøy og utstyr. Velger du å leie i stedet for å eie får du en rekke fordeler.

Det er billigere

For det første er det som regel en rimeligere løsning å leie enn å eie. Det gjelder spesielt for verktøy og utstyr du kun trenger noen få ganger. For noen hundrelapper kan du typisk leie de fleste typer verktøy en helg eller noen dager i uka. Skal du kjøpe tilsvarende verktøy må du kanskje ut med flere tusenlapper.

Du trenger ikke å bruke plass til oppbevaring

De fleste som eier en del verktøy vet at de krever en god del oppbevaringsplass, noe de færreste kan skryte på seg å ha for mye av. Det slipper du selvsagt å tenke på dersom velger å leie fremfor å eie mye av verktøyet du trenger i diverse prosjekter.

Slipper vedlikehold og har alltid fungerende utstyr

De fleste typer verktøy og utstyr krever vedlikehold for å fungere best mulig over tid. Det er det ikke alle som tar seg tid til, og det er heller ikke alle som vet hvordan de faktisk skal utføre vedlikeholdsoppgavene. Leier du derimot verktøyet er det utleier som står for vedlikeholdet, og du får tipp topp utstyr til bruk hver eneste gang.

Kvaliteten er trolig bedre

For å gjøre en best mulig jobb er det alltid fornuftig å velge kvalitetsverktøy. Skikkelig kvalitet har imidlertid ofte en forholdsvis høy prislapp, og som amatør er det ikke gitt at du vil legge så mye penger i kjøpene dine. Dersom du leier er det enklere å velge den beste kvaliteten ettersom det ikke koster deg veldig mye mer. Det går fint an å betale noen hundrelapper mer for skikkelig verktøy når du ikke trenger det mer enn en gang fra tid til annen, og er noe helt annet enn å betale flere tusenlapper mer dersom alternativet er å kjøpe.

Mer fleksibilitet

En siste fordel med å leie er at det gir større valgfrihet. Dersom verktøyet du har valgt å leie ikke viser seg å være innertier for behovet ditt, er det bare å levere det tilbake og bytte til noe som passer bedre. Dersom du har kjøpt verktøyet er det som regel vanskeligere å få byttet det dersom du allerede har tatt det i bruk.

2396
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også