SWITCH SECTION

Har du husket dette?

Nå har vinteren kommet, og den ser ikke ut til å dra med det første. Her er en liste over 5 ting du må sjekke før snøen legger seg og kulda forblir.

Av ByggeBolig

Bettina Eilertsen

Boligkanalen

11. november 2019
Av Boligkanalen

Bettina Eilertsen

Boligkanalen

11. november 2019
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191111113649661.JPG?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191111125240084.jpg?maxwidth=2000
0

Det er lett å la sommerutstyret bli stående ute om vinteren. Det lønner seg å ta en grundig sjekk før vinteren tar overhånd for å spare deg for store kostnader på nyåret igjen når sommerutstyret skal settes ut igjen. 

Gressklipperen

Gressklipperen er viktig å sette inn slik at den er isolert fra kulda og snøen. Det er også viktig å sjekke bensintanken før du setter den vekk. Hva bensintanken inneholder kan ha stor betydning for om du får start på den til våren igjen. Bensin er ferskvare som vil holde seg i opptil tre måneder. Type bensin vil også ha betydning. 

Utemøblene

Det anbefales at utemøblene tas inn for sesongen. De bør stå på et tørt og frostsikkert sted. Gjennomfør gjerne en ordentlig vask og tørk av utemøblene før de settes bort. Så er de rene og fine til våren igjen.

Grillen

Sommerens desidert viktigste gjenstand. Grillen kan være både dyr og avansert. Derfor er det viktig at den tas godt hånd om også om vinteren. Gi grillen en skikkelig god vask både innvendig og utvendig før trekket legges over. Da slipper du å risikere tap av penger til våren igjen.

Vanningsproduktene

Minusgradene og det kalde været er ikke en bra kombinasjon med vann. Derfor er det viktig at vanningsproduktene blir tatt godt hånd om slik at man unngår at det sprekker. Produkter som hageslangen må oppbevares på et tørt og frostsikkert sted, og høytrykkspyleren må tømmes slik at innholdet ikke fryser til og lager skader. 

Tak og takrenner

Uansett hva slags tak og takrenner du har, er det viktig å sjekke tilstanden deres nå som snøen har kommet. Snøen kan legge seg i takrennene og fryse til. Derfor er det viktig å være obs på tilstanden allerede nå.


Dersom du har husket disse punktene, skal du være klar for vinteren. Husk å sjekke resten av utesortimentet, og produktene slik at du unngår uforventede og høye kostnader til våren igjen.

1878
Falsec-12
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også