SWITCH SECTION

Slik varmer du oppkjørselen din

Lei av å måke snø? Du får snøsmeltingsanlegg som passer ditt behov.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

13. januar 2021
Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

13. januar 2021
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210113142105772.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210113141423345.jpg?maxwidth=2000
Varmekabler i oppkjørselen 2.jpg Varmekabler i oppkjørselen 2 - mobil.jpg
0

Snømåking er én av de få oppgavene – sammen med oppvask og gressklipping – som kan bli større om du utsetter det til i morgen, og hvem kunne vel ikke tenke seg å slippe å gjøre jobben i det hele tatt?

Løsningen er å skaffe seg et snøsmeltingsanlegg i oppkjørselen – tilpasset ditt behov.

Anlegget

Snøsmeltingsanlegget består av varmekabler som legges ned i bakken, under belegningsstein, asfalt eller betong. 

Ofte trenger man ikke mange kvadratmetere med varmekabler, da man gjerne legger varmen i hjulsporene, i det bratteste partiet i bakken eller i en gangvei til inngangsdøra eller postkassa.

Termostat og sensor

Ofte monteres det en termostat med en sensor som måler temperatur og fuktnivå. Sensoren styrer energitilførselen og skrur seg automatisk på og av etter behov. Den registrer når det legger seg snø eller is og skrur på varmekablene. Når snøen og isen er borte, skrur varmekablene seg av. 

De nyere sensorene er presise og passer på at det ikke brukes mer strøm enn nødvendig. Selv om det er flere minusgrader, skrur ikke varmekablene seg på, så lenge bakken er tørr.

Alternativt kan du kun ha en av/på-knapp som du styrer manuelt, men det er fort gjort å glemme å trykke på knappen, dermed kan du ende opp med å fyre mye for nabokattene.

Riktig tidspunkt for anskaffelse

Det er rimeligst å legge varmekabler i forbindelse med restaurering av eksisterende gårdsplass eller i forbindelse med et nybygg. Dersom du tenker på å legge belegningsstein, bør du vurdere å legge varmekabler. Å legge noen meter med varmekabler er ikke spesielt dyrt når du allikevel er i gang med grunnarbeidet – kjedelig å angre senere, da det blir en stor jobb med å ta opp alt for å legge varmekabler under.

PS!   Dersom du skal varme opp asfalt, trenger du en spesiell type varmekabler som tåler høyere varmebelastning. Spør installatøren om hjelp til å finne riktig utstyr.

2144
b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også