Tenk på dette når du skal bygge nytt kjøkken

Kvitt deg med kjøleskapet

Av ByggeBolig
20. september 2018
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180920081230792.jpg https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180920081936870.jpg
0
Alle kjøkken trenger nødvendigvis et sted å oppbevare matvarer som må stå kaldt, men det er ikke gitt at du trenger et tradisjonelt kjøleskap. Skal du bygge nytt kjøkken er det på høy tid å vurdere et kjølerom.
Det er flere fordeler med å velge kjølerom fremfor et kjøleskap. For det første gir det deg mye bedre plass til matvarene. Faktisk er et ganske standard kjølerom så mye som fire ganger større enn et vanlig kjøleskap. Du får også lagringsplass på gulvet, til for eksempel bruskasser, potetsekker og andre større ting. God oppbevaringsplass er alltid en fordel, men er særlig noe du vil sette pris på når du handler inn til jul eller store selskap. 
Du har sikkert erfaring med at du mister oversikt i kjøleskapet ditt. En klassisk situasjon er at varer som står i kjøleskapet bare dyttes bakover når du kommer hjem etter en handletur. Ute av syne er som kjent ute av sinn og til slutt ender de bakerste varene i avfallsdunken fordi de har gått ut på dato. Med et kjølerom er det enklere å få oversikt ettersom du kan stå inne i rommet for å få overblikk. Dessuten har du mange muligheter til å konfigurere innredningen slik at det gir deg best mulig oversikt. God oversikt er i bunn og grunn god økonomi i og med at det bidrar til å redusere matsvinn. 
Et kjølerom kan bestilles på mål dersom du har en krevende planløsning eller vil plassere et sted der du ikke får plass til produkter på standardmål. Det er heller ikke noe problem å plassere kjølerommet i en bod, på et grovkjøkken eller i et vaskerom dersom det er ønskelig.  
På samme måte som for kjøleskap, kan også et kjølerom integreres. Det er nemlig ikke noe problem å feste dekksider fra kjøkkenleverandøren eller andre typer materialer på utsiden av kjølerommet slik at det harmonerer med kjøkkenet for øvrig.
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også