115

5 måter å senke temperaturen i drivhuset ditt

Drivhus blir varme om sommeren, men hvordan holder man temperaturen nede i drivhuset? Med disse 5 tipsene kan du enkelt få ned temperaturen.

av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

1. juli 2022
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220701092532395.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220701092532395.jpg?maxwidth=900
0

Det er flere måter å senke temperaturen i et drivhus for å unngå at det blir for varmt. Du kan lufte ut rommet, skape skygge, bruke en vifte, vanne plantene eller bruke et kjølesystem.

Drivhus gir et kontrollert miljø som lar gartnere skape de perfekte forholdene for plantene sine. Ved å nøye regulere temperatur, fuktighet og lys, kan de sørge for at plantene trives.

Drivhus kan brukes til å dyrke et bredt utvalg av planter, inkludert mange tropiske og subtropiske arter som ikke ville overleve i kjøligere klima.

Ventilere

En måte å lufte et drivhus på er å åpne dører og vinduer for å slippe inn frisk luft. En annen måte å ventilere et drivhus på er å bruke vifter for å lage trekk. 

Ved å ventilere et drivhus kan du senke temperaturen og forbedre vekstforholdene for plantene dine. Dette bør gjøres med jevne mellomrom.

Skyggelegg drivhuset

Skyggelegging er en viktig drivhusteknikk som bidrar til å regulere temperaturen og forhindre solskader. Sollys er avgjørende for plantevekst, men for mye sol kan skade blader og forårsake solbrenthet. Ved å skyggelegge plantene kan du beskytte dem mot solens skadelige stråler. 

Vifte

Drivhus er vanligvis laget av glass eller gjennomsiktig plast, som lar sollys passere gjennom og varme plantene inne. Men luften inne i et drivhus kan bli veldig varm, så vifter brukes noen ganger for å sirkulere luften og forhindre at plantene blir for varme. 

Vanning

Ved å vanne plantene i drivhuset kan du skape fordampende kjøling, og er en viktig del av å holde dem sunne og sikre at de har et langt liv. 

Drivhus gir et optimalt miljø for planter, da de kan kontrollere temperatur og fuktighetsnivåer. Når planter vannes, fordamper vannet og tar med seg varme, noe som kan bidra til å kjøle ned luften rundt. I et drivhus kan evaporativ kjøling brukes for å skape et mer behagelig miljø for både planter og mennesker.

Kjølesystem

Et kjølesystem kan bidra til å forhindre plantestress og redusere risikoen for varmerelaterte problemer.

Hvis du dyrker planter som krever et kjølig miljø, kan et kjølesystem bidra til å skape de perfekte forholdene for dem. Et kjølesystem kan også bidra til å redusere mengden kondens inne i et drivhus. Dette kan bidra til å forhindre sopproblemer og holde plantene sunne.

2323
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også