SWITCH SECTION

Aldri bruk støvsugeren til disse tingene

Folk bruker støvsugeren til mye rart, og ofte blir den ødelagt. I verste fall kan det oppstå brannfarlige situasjoner ved feil bruk.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

19. januar 2021
Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

19. januar 2021
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210119162720563.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210119162840202.jpg?maxwidth=2000
Støvsuger 2.jpg Støvsuger.jpg
0

Vanlige støvsugere skal bare brukes til husholdningsstøv, som rusk og rask samt fibre eller støv fra tepper og møbler. Men folk bruker støvsugeren til mye rart, og ofte til ting den ikke tåler. 

Her er noen eksempler på ting du aldri burde fjerne med støvsugeren.

Skarpe gjenstander

Det kan bli rift i støvsugerposen fra knust glass, keramikk og andre skarpe gjenstander, slik at innholdet kommer inn i deler av støvsugeren hvor det ikke hører hjemme. Både støvsugerposen og støvsugeren kan bli ødelagt.

Fint støv

Når du pusser opp kan det bli en del støv fra blant annet mur, betong og gips. Dette støvet er det fristende å fjerne med støvsugeren, men støvet er så fint at det kan passere posen og ødelegge støvsugermotoren. Mange støvsugere har gått i stykker på denne måten. Det finnes egne støvsugere som er beregnet for slikt bruk.

Aske og glør

Vær forsiktig med å støvsuge rundt ildstedene. Aske og glør på utsiden av ovnen eller peisen skal puttes i en askeoppsamler og kjøles ned – og ikke i støvsugeren! Dersom en glo kommer inn i støvsugeren, kan det raskt ta fyr.

I tillegg er askestøvet så fint at det går rett igjennom støvsugerposen og blåses ut i rommet igjen. Dermed kan du puste inn askestøvet, noe som ikke er bra. Når du skal putte aske i askebeholderen, bør du strø litt fuktig kaffegrut over asken, da den fuktige massen hjelper til så ikke støvet virvler opp i luften.

Væsker, fukt og matrester

Støvsugeren er ikke laget for å tåle væsker og fukt, og kan gjøre skader på motoren og elektronikken. I tillegg kan det oppstå vond lukt dersom man støvsuger opp (fuktige) matrester – det kan også sette seg fast og tette støvsugerrøret.

1697
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også