SWITCH SECTION

Begrens strømforbruket ditt på vinteren

Det er ikke rart at strømmen er dyrere på vinteren når kulden kommer for fullt.
Vi er glad i det lune og varme, men går det å begrense strømforbruket uten å påvirke komforten?

Av ByggeBolig

Julie Foster

Boligkanalen

11. november 2019
Av Boligkanalen

Julie Foster

Boligkanalen

11. november 2019
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191111124321796.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191111124321796.jpg?maxwidth=2000
0

Det varierer hvor mye strøm vi nordmenn bruker og hvor i landet vi befinner oss. Likevel finnes det noen tips og triks man kan følge for å spare strømforbruket.


Innetemperaturen har mye å si

Oppvarming er det som gjør at kostnadene fort kan bli høye. Mange liker å sove kaldt, så her kan man skru ned varmen betraktelig. Man oppholder seg lite i gangene, så her kan man fint spare strømforbruket. I tillegg kan man tenke at når ingen er hjemme, er det ingen som trenger varmen på fullt. Sist men absolutt ikke minst, lukk vinduer der varmen står på! Om man lar vinduet stå åpent har ikke oppvarmingen noe effekt og da slipper du å betale for strøm som er bortkastet. 


Når du nå har blitt observant på oppvarmingen er neste steg oppvarming av vann. Det krever mer strøm for å varme opp vannet om vinteren og da kan det være lurt å begrense varmtvannsforbruket. Da kan man ta litt kortere dusjer med lavere temperatur på vannet og sørge for at oppvaskmaskinen er helt full før du setter den i gang. Når det gjelder klesvask bør du prøve å samle opp slik at du kan vaske mange plagg samtidig i stedet for å kjøre mange vasker med få plagg. Det trenger ikke å bli kaldt og ubehagelig

Det finnes flere råd man kan følge for å begrense strømforbruket, men som ikke påvirker komforten. Skru av alle lys når du forlater rommet og luft kjapt for å unngå unødvendig oppvarming. En rask utlufting påvirker ikke innetemperaturen i særlig grad da mye av varmen sitter i vegger, tak, gult og møbler. Selv med mange minusgrader ute er varmen fort tilbake etter utluftingen. 

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær, så finn frem fleecegenseren, tøflene og sitt foran peisen med en kopp kakao.


1859
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også