Bort med furutrappen!

Med litt maling blir den som ny

ByggeBolig
25. oktober 2018
Foto: Pexels
Foto: Pexels
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181025063323376.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181025063323376.jpg?maxwidth=2000
0

I det ganske land finnes det tusenvis av lakkerte furutrapper, som gjerne har opprinnelse for noen tiår siden. I dagens trendbilde passer de imidlertid ikke like godt inn som da de ble montert. En enkel måte gjøre noe med det på, er å gi trappen en skikkelig overhaling med malepenselen. Det er faktisk ikke så vanskelig, men tar litt tid.

Du starter med å vaske hele trappen med en gulvrens. De fleste produsenter av maling fører denne typen vaskemiddel. Husk å vaske både inntrinn, opptrinn og vanger. Deretter sliper du over alle delene av trappen med slipepapir på 100 til 120-korning. I dette steget bør du også skrape bort maling eller lakk som sitter løst. Avstøv så overflatene med en mikrofiberklut og sparkle eventuelle hakk, sår og ujevnheter. Det kan være du må sparkle flere ganger for et godt resultat da sparkelen krymper litt når den tørker.

Når du er fornøyd med sparklingen, er du klar for å male. Det kan være lurt å starte med å grunne trappen for å hindre gjennomslag av kvister. Til det bruker du en sperregrunning. Grunningen gir dessuten bedre heft for de påfølgende malingsstrøkene.

Etter grunning er du klar for selve malingen. For å oppnå et holdbart resultat over tid bør du bruke gulvmaling. Her er noen tips til selve malingsjobben:

  • Start fra toppen og jobb deg nedover. Da får du best oversikt
  • Bruk pensel mot kanter/hjørner og rulle på de større flatene.
  • Etterstryk med pensel for å få en kostemalt finish
  • Mal annethvert trinn – så har du mulighet til å gå i trappen mens malingen tørker

Selv om det kan være litt kjedelig, bør du alltid male to strøk. Da er du sikker på å få dekket alle flatene godt med maling og sluttresultatet varer lenger.

1718
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også