115
Foto: Shutterstock
SWITCH SECTION

Derfor bør du velge kvalitet når du kjøper garasjeport

Lengre levetid, bedre sikkerhet og tilgang på reservedeler er viktige stikkord

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

29. august 2022
Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

29. august 2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220829083122165.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220829083122165.jpg?maxwidth=900
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
0

På lik linje med de fleste andre ting du eier, ønsker du trolig at garasjeporten din skal vare så lenge som mulig. Da er ting som ettersyn og vedlikehold selvsagt viktig, men det er også helt avgjørende at velger riktig garasjeport i utgangspunktet. Da gjør du lurt i å handle garasjeport fra en kvalitetsleverandør.

Selv om det trolig koster noen tusenlapper mer på kjøpstidspunktet, er det gode grunner til at det er smart å handle fra en kvalitetsleverandør. Det finnes flere eksempler på skuffede forbrukere som har valgt garasjeporter fra ukjente leverandører som ligger lavt i pris. I mange tilfeller er kvaliteten rett og slett ikke god nok til å håndtere påkjenningene fra daglig bruk eller vær og vind. Her kan det både dreie seg om kvaliteten på materialer, overflatebehandling og komponenter som er nødvendig for at porten skal fungere. Dette er utfordringer du sjelden vil møte på dersom du velger garasjeport fra en kvalitetsleverandør.

På lengre sikt vil du også kunne nyte godt av å velge kvalitet. Skulle noe ryke i fremtiden og det er behov for å bytte ut deler, kan en seriøs leverandør som regel skaffe reservedeler i mange år fremover. Dermed får porten lenger levetid og du gjør dermed et bedre kjøp.

Dessuten kan tilgangen på reservedeler bli vanskelig dersom noe skulle gå i stykker og det blir behov for reparasjoner. Velger du en kvalitetsleverandør kan du som regel være sikker på at det blir mulig å få tak i reservedeler i mange år fremover. Det betyr at porten får lenger levetid og at du gjør et bedre kjøp.

Tenk på sikkerheten

Et viktig aspekt når du skal velge garasjeport, handler dessuten om sikkerhet. Her er både person- og tyverisikkerhet viktig å tenke på. Garasjeporter fra seriøse leverandører har eksempelvis automatisk portlås, som gjør at posten låses automatisk når den lukkes. En del garasjeporter er også testet og sertifisert i henhold til standarder for tyverisikring, eksempelvis den nederlandske standarden NEN5096. God sikkerhet mot innbrudd og tyveri er spesielt viktig dersom garasjen er en integrert del av huset.

Når det gjelder personsikkerhet, er det viktig at porten har funksjoner som forhindrer at garasjeporten kan skade mennesker eller dyr når den er på vei ned. Dette er noe alle seriøse leverandører tar på alvor ved å levere porter med stoppfunksjon. Det vil si at porten umiddelbart settes i revers dersom den møter motstand. Fjærbruddsikring, som forhindrer porten fra å falle ned dersom en fjær skulle ryke, er også standard på skikkelige porter.


2570
TrueFalsec-12
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også