115
Foto: Shutterstock
SWITCH SECTION

Derfor har mange investert i pizzaovn i hagen

En pizzaovn kan forvandle hagen din til det ultimate samlingsstedet

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

3. mai 2023
Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

3. mai 2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230503105543683.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230503105543683.jpg?maxwidth=900
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
0

Hvorfor investere i en pizzaovn?

En pizzaovn gir deg et bredere utvalg av matretter å tilby som hjemmekokk. På denne måten kan du gi gjestene dine variasjon og et bredere spekter av smaker. Ovnen kan nemlig brukes til langt mer enn pizza – når temperaturen faller til rundt 200 grader kan du eksempelvis steke steinovnsbakte brød, boller og rundstykker. Tilbereding av ulike typer kjøtt, grønnsaker og fisk er selvsagt også mulig. Sett deg gjerne litt inn i mulighetene som finnes for å få mest mulig nytte av investeringen.

En pizzaovn legger dessuten til et ekstra element i hagen din, både estetisk og som et samlingspunkt for familie og gjester. Det estetiske aspektet gjør seg særlig gjeldende for vedfyrte modellene med sitt kuppelformede design. Dersom du bygger den inn i et utekjøkken kan det virkelig bli et smykke i hagen. Sosialt gir det det muligheter for at gjestene kan lage sin egen mat og glede seg over en underholdende aften. Når maten er tilberedt og spist, er det heller ikke feil å sette stemningen ved å holde bålet i ovnen gående.

Velg riktig pizzaovn

Det finnes mange forskjellige typer pizzaovner på markedet, så det er viktig å velge riktig. Enkelte ting du må vurdere er størrelse, mobil vs. fast og hvorvidt den skal fyres med ved eller gass. Vedfyrte ovner gir autentisitet og et rustikt uttrykk, men krever litt mer når du skal lage mat. Du må ofte bruke et par timer på å fyre før du kan starte matlagingen.

Da er kanskje en gassfyrt eller elektrisk variant en bedre løsning. Disse er som regel også vesentlig mindre og kan flyttes rundt ved behov. Med en ovn som drives av gass eller elektrisitet slipper du også unna røyken som kan være litt plagsom når du fyrer med ved.

Hvordan bruke en pizzaovn?

Å bruke en pizzaovn kan være et lite skremmende i begynnelsen, særlig dersom du har valgt en vedfyrt variant. Det er imidlertid ikke så vanskelig som du kanskje tror. Først og fremst er det viktig å varme opp ovnen før bruk, og sørge for at den får riktig temperatur. Ovnsgulvet bør typisk holde en temperatur på rundt 430 grader hvis du skal lage pizza. Blir det for varmt, vil pizzaen fort bli svidd. Uansett er det svært viktig å følge med når pizzaen settes inn. Det tar kun et par minutter for å steke den ferdig, og i løpet av denne tiden må du som regel snu den et par ganger for å unngå brente kanter.

For å finne riktig temperatur er det som regel nødvendig å prøve seg litt frem. Alternativt kan du investere i en temperaturmåler med laser slik at du kan peke laserstrålen mot ovnsgulvet for å lese av temperaturen.

2595
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også