Det finnes en trapp til alle behov

Valgmulighetene er store og det meste kan løses

Av ByggeBolig
20. juni 2018
http://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180620055511959.jpg http://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180620055511959.jpg
0

Innkjøp av en ny trapp kan være en krevende øvelse - for i markedet for trapper finnes det faktisk utrolig mange valg du kan ta. 

Når det gjelder selve formen på trappen, finnes det en del forskjellige standardvalg. Valget er selvsagt avhengig av personlig smak og stil, men du klarer uansett ikke lure de fysiske lovene. Du må ganske enkelt ha plass til trappen – så størrelsen på trapperommet og trappehullet helt avgjørende. Bygger du nytt kan du gjøre tilpasninger og endringer for å få plass til drømmetrappen, mens du gjerne er mer låst dersom du rehabiliterer. 

De mest vanlige trappene er: 

  • Rett trapp 
  • L-trapp, også kalt 90-grader svingtrapp 
  • L-trapp med repos, også kalt 90-grader repostrapp 
  • U-trapp, også kalt 180 grader-svingtrapp 
  • 180 grader repostrapp, også bare kalt repostrapp. 

L-trappen er den som krever minst plass og repostrappen krever mest plass. Repostrappen tar mest plass fordi reposet/avsatsen i midten ikke har stigning, men det er også den trappen som er mest behagelig å gå i ettersom ingen av trinnene er vinklet på noen måte. 

En trapp som har blitt mer og mer populær de siste årene, er spiraltrappen. Som navnet antyder, går den i en spiral og er derfor plassbesparende. De minste spiraltrappene er ikke mer enn 110 - 120 cm. i diameter, men om trappen er i daglig bruk bør du prøve å få plass til en trapp på minst 160 cm. i diameter. En spiraltrapp er et flott møbel i boligen og kan fint plasseres midt i et rom. 

Noe annet som har blitt mer og mer populært de siste årene, er trapper med såkalt midtvange. Tradisjonelt er vi vant til at trapper har én vange festet i vegg og en vange som vender ut i rommet (frivange). Trapper med midtvange utfordrer denne tradisjonen ved at vangen er plassert midt under trinnene. Det gir et åpent og svevende inntrykk – spesielt i kombinasjon med glasstrinn. 

Husk ellers at de fleste trappeprodusenter kan levere de ulike trappemodellene i de flere forskjellige vinkler, så det meste kan løses. 

2023
TrueFalsec-12
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også