SWITCH SECTION

Dette bør du gjøre med hagen nå

Både for å nyte resten av sommeren og for å forberede deg til neste år

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

30. juli 2019
Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

30. juli 2019
Foto: Pexels
Foto: Pexels
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190730064718127.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190730064718127.jpg?maxwidth=2000
0

At sommerferien er over og de fleste kommer tilbake i normalt gjenge er et sikkert tegn på at høsten og kaldere tider er på vei. Det betyr likevel ikke at du er ferdig med gjøremålene i hagen. Det innebærer både vanlig stell av plen og blomster, men også forberedelse til neste sommersesong.

Dette bør du gjøre i august

I august bør du fremdeles klippe plenen jevnlig for å holde den i god stand. Husk at en plen som klippes ofte og ikke vokser seg for høy gir de beste vekstvilkårene for gresset og bidrar til å fortrenge mosen. Du kan også gjødsle plenen i august, men gjør det helst i første halvdel av måneden. Gjødsler du senere får ikke de nye skuddene som vokser frem tid til å modnes før det blir kaldt.

Det kan også være lurt å ta en runde for å luke, fjerne ugress og ta bort døde eller visne blomster i august. Det gjør hagen penere i den siste sommermåneden og gjør dessuten at du får mindre arbeid når våren kommer igjen neste år. Gjør også en vurdering av om eventuelle hekker eller prydbusker har behov for klipp eller trimming.

Ønsker du å ha spirende liv i hagen ut over høsten er august dessuten en god måned for å plante høststauder eller vintergrønne vekster. August er også en god måned for å så plen.

Dette bør du gjøre i september

I september skal du bruke gressklipperen for siste gang, men du bør ikke gjøre det for sent. Det er viktig at gresset får vokse litt ut slik at det beskytter mot vinterskader. Det kan også være en fordel å rake bort det verste av løv og blader, men mye av det kan også bli liggende slik at det blir næring til gresset når det råtner.

Du bør også ta inn blomster som ikke tåler å stå i kulde. Vil du ha tulipaner eller andre løkblomster i hagen når våren kommer igjen bør du plante løkene nå.

Andre oppgaver som hører til september er å gå over bærplanter og bærbusker, samt kjøkkenhage om du har det. Merk hva som har vokst hvor i kjøkkenhagen for å rotere på avlingene slik at de ikke vokser på samme sted neste år. Har du syke jordbærplanter bør disse byttes ut – bruk gjerne avleggere. 

Har du bringebærbukser kan du med fordel skjære dem ned og fjerne gamle grener nærmest bakken.

2196
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også