SWITCH SECTION

Dette er viktig når du skal ha elektronisk lås

Du vil vel ikke få problemer med å låse opp og igjen døren?

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

25. mars 2019
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190325132830646.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190325132830646.jpg?maxwidth=2000
0

Selv om de fleste fremdeles bruker den tradisjonelle nøkkelen for å låse opp og igjen ytterdørene sine, er det ingen tvil om at elektroniske dørlåser har kommet for å bli.

Med en elektronisk dørlås blir hverdagen mer enklere ettersom dere ikke trenger å tenke på nøkler. De åpnes typisk med en kode, via en app på telefonen eller med en fjernkontroll. På den måten blir det enklere å slippe inn gjester eller håndverkere selv om du ikke er hjemme, samt at du ikke trenger å bekymre deg for om barna har kontroll på nøklene eller ikke.

Når du skal montere en slik dørlås er det imidlertid svært viktig at du gjør det korrekt. Der du kan dytte, dra eller sparke litt i døren for å få den til å låse med en tradisjonell dørlås, krever den elektroniske dørlåsen større grad av nøyaktighet i utgangspunktet.

Noe av det viktigste er at det ikke er for stor avstand mellom låskassen i døren og sluttstykket i selve dørkarmen. For stor avstand fører ofte til problemer med å låse opp og igjen døren. Mange opplever at disse problemene tiltar vinterstid. Det er ikke så rart all den tid den tørre vinterluften gjør at døren krymper noe og dermed gjør at avstanden mellom dørblad og karm øker.

Det er derfor svært viktig at du sjekker kravene for den aktuelle låsen og er nøye med å følge bruksanvisningen til punkt og prikke for å få et velfungerende sluttresultat. Det gjelder selvsagt ikke bare avstandskravene, men alle detaljene knyttet til monteringen.

Har du for stor avstand mellom låskasse og sluttstykke er det forresten greit å vite at det finnes utbyggingsplater som reduserer avstanden.

Husk også å sjekke at du har nok plass til den elektroniske låskassen i selve dørbladet. Har du ikke det må du gjerne til pers med spesialverktøy for å lage mer plass. Da er det ofte lurt å ringe fagfolk for å unngå å gjøre skader på den dyre ytterdøren din.

1896
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også