115

Disse tingene bør du se etter på visning

De største fallgruvene på visning og hvordan du unngår dem.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

22. mai 2023
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230522111815747.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230522111459171.jpg?maxwidth=900
0

Det er ikke uvanlig å ha høye forventninger til en bolig du skal på visning til. Kanskje har du sett bilder av boligen på nett og dannet deg en idé om hva du kan forvente deg. Det er viktig å huske på at bilder på nett ikke alltid gjenspeiler virkeligheten og du bør derfor ha realistiske forventninger til det du kommer til å se på visningen.

Se etter skjulte feil og mangler

Det kan være vanskelig å få et fullstendig inntrykk av en bolig på kort tid, men det er viktig å se etter skjulte feil og mangler. Dette kan være alt fra fukt og mugg på badet til råte i treverket. Det kan være lurt å ta med en fagkyndig person på visningen som kan gi gode råd og tips om hva du bør se etter.

Sjekk nabolaget

Alle har forskjellige prioriteringer når det kommer til nabolaget man ønsker å bo i. Noen vil ha kort vei til skole og barnehage, mens andre vil ha nærhet til butikker og offentlig transport. Det kan også være lurt å sjekke området på ulike tidspunkter av døgnet for å se om det er støy fra trafikk eller natteliv.

Undersøk takst og lignende dokumenter

Før du legger inn bud på en bolig er det viktig å undersøke takstrapporten og eventuelle andre dokumenter som kan være tilgjengelig. Dette kan gi en indikasjon på hva boligen er verdt og om det er noen spesielle forhold du bør være klar over, som for eksempel restriksjoner på bruken av eiendommen.

Tenk langsiktig

Når du kjøper en bolig er det viktig å tenke langsiktig. Kanskje er det fint med en stor hage nå, men hva skjer om 5–10 år når du ikke lenger har tid eller lyst til å stelle med den? Det kan også være lurt å tenke på om boligen vil være like attraktiv om noen år når du vil selge den igjen.

Still spørsmål

På visningen er det viktig å stille spørsmål. Dette kan være alt fra spørsmål om boligen selv og eventuelle feil eller mangler, til spørsmål om nabolaget og nærområdet. Det er bedre å spørre for mye enn for lite, og du vil føle deg mer trygg når du legger inn bud på boligen om du har stilt alle de nødvendige spørsmålene.

2034
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også