SWITCH SECTION

Du har fremdeles bruk for hammeren

Den har faktisk ikke gått ut på dato

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

21. mai 2019
Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

21. mai 2019
Foto: Anete Lusina / Pexels
Foto: Anete Lusina / Pexels
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190521105344817.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190521105344817.jpg?maxwidth=2000
0

I en verktøyverden der det meste drives på strøm eller trykkluft, er det fort gjort å tenke at du ikke lenger har behov for en tradisjonell hammer. Dessuten er spiker ganske avleggs, eller hva?

Det synes vi på ingen måte. Derfor bør du absolutt ha en hammer i verktøykassen din.

Spiker er for eksempel kongen på haugen når du skal montere kledning på huset. Da trenger du en hammer – ofte også om du bruker spikerpistol. Det kan nemlig være vanskelig å få stilt inn spikerpistolen til å slå spikerne inn i nøyaktig riktig dybde – det vil si slik at de ligger helt i plan med overflaten på kledningsbordene. Ofte kommer de litt for langt inn, og gjør dermed at trefibrene brytes og blir et sårbart punkt med tanke på inntrenging av vann og fukt. Da er det som regel bedre å stille spikerpistolen inn slik at spikerne slås nesten helt inn og deretter gå over med hammeren for å få det helt perfekt.

Hammeren er dessuten et kjærkomment verktøy dersom du skal henge opp bilder på veggen, enten du bruker en enkel spiker eller bildeoppheng. Spiker er et foretrukket valg til dette ettersom det gir langt mindre merker enn en skrue, som gjerne fliser opp og lager kratere i både treverk og panelplater i MDF eller liknende. Dessuten er det det mye enklere å finne frem hammeren kontra spikerpistolen hvis du bare skal gjøre en liten jobb.

Du kommer heller ikke så langt med elektroverktøy dersom du skal fjerne en spiker. Da er kloen på hammeren det du trenger. Hammeren er dessuten kjekk å ha når du skal banke på slagklossen du bruker for å legge parkett.

Du skal dessuten vite at det finnes flere hammere enn den tradisjonelle snekkerhammeren, eksempelvis:

  • Listehammer for å spikre dykkertspiker i lister
  • Kulehammer for nagling og klinking
  • Murerhammer for å hakke og tilpasse teglstein og andre murprodukter
  • Gummihammer som er skånsom mot overflaten du banker på

Lykke til med hamringen!

1937
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også