115

Du kan enkelt få en terrasse uten synlige skruer

Gå for skjult innfesting av terrassebordene, dersom du ønsker en terrasse uten synlige skruehull.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

22. februar 2024
SWITCH SECTION
https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20240222101313343.jpg?maxwidth=2000 https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20240222101313343.jpg?maxwidth=900
0

Når våren kommer, er det mange som ønsker å bygge terrasse. De fleste velger å skru skruene i terrassebordene rett ned fra toppen. Denne løsningen fungerer fint, men du vil få mange små hull i terrassegulvet som blir fulle av vann og skitt. I tillegg kan skruene poppe litt opp av gulvet etter en stund, og da er det fort gjort å få hull på en sokk eller fem.

For å unngå disse tingene, kan du heller feste terrassebordene på en måte som gjør at innfestingen nesten ikke synes.

Skjult innfesting

Den mest populære metoden for skjult innfesting, er å bruke en skrumal som lar deg skru fast terrassebordene på skrå inn i kanten av bordet. Når du bruker skrumalen, vil du få korrekt plassering av skruen på kanten av bordet, samt riktig vinkel og innfestingsdybde.

Camo skrumal fra USA er det markedsledende produktet for skjult innfesting av terrassebord, men også den nordiske produsenten, Essve, har et lignende produkt som heter HDS (Hidden Decking System). Begge verktøyene griper rundt terrassebordet og gjør det enkelt å skru skruene på skrått nedover fra den ene enden av verktøyet. Innretningene er enkle å bruke og gir deg et sluttresultat hvor skruene er nærmest usynlige.

Både Camo og HDS har sine egne spesielle skruer i forskjellige størrelser, slik at de passer bredden på terrassebordene dine. Det følger også med utskiftbare avstandsklosser, så du får den perfekte avstanden for akkurat de terrassebordene du har valgt.

Med et slikt, enkelt verktøy får du en terrasse helt uten synlige skruer, hvor du unngår flising og oppsprekking av terrassebordene. I tillegg får du perfekt avstand mellom bordene.

2612
TrueFalsec-12
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også