Du kan spare mye strøm på badet

Og flere av tiltakene er enkle

Av ByggeBolig
16. mai 2018
http://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180516110038552.jpg http://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180516110038552.jpg
0
I de aller fleste rom i boligen din er det mulig å gjøre tiltak for å spare energi, senke strømregningen og bidra til bedre miljø. Det gjelder selvsagt også på badet ditt, og det kan dreie seg om alt fra små tiltak som kun krever en holdningsendring til ting som krever store inngrep og investeringer. 
Skal du kjøpe nytt utstyr som vaskemaskin og tørketrommel, bør du velge modeller med best mulig energimerking. Alle hvitevarer som selges i Norge skal være energimerket slik at det er enkelt å sammenlikne ulke modeller mot hverandre. Hvis du oppgraderer utstyr fra energimerke B til A++ vil det gi deg en energibesparelse på rundt 50%. I en typisk norsk enebolig bety det at du kan redusere energiforbruket med 1400 kWh i året. 
Du bør også vurdere å sette inn tiltak for å spare på vannet. Kostnader til oppvarming av varmtvann er gjerne en stor utgiftspost og det er mulig å redusere vannforbruket med opptil 40 % ved bruk av vannspareservanter og liknende utstyr. I en typisk norsk enebolig vil dette kunne bidra til å redusere energiforbruket med nesten 2000 kWh årlig. Det er særlig tiltak knyttet til dusjhoder og utløpstuter på servanter som gir effekt. Her kan du montere sparedusj eller vannspareventiler. Når det gjelder vannforbruk i dusjen, er det verdt å vite at bransjen har kommet et godt stykke videre siden de første sparedusjene ble introdusert. I dag får du et helt annet utvalg av vannbesparende dusjhoder.  
Tenk også over at en moderne vaskemaskin forbruker langt mindre vann enn eldre vaskemaskiner - faktisk kan forskjellen i vannforbruk per vask være godt over 100 liter. Alt dette vannet skal varmes opp når du vasker, så mindre vannforbruk betyr både lavere strømregning og lavere vannregning dersom du ha vannmåler. 
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også