Du skrur vel ikke terrassebordene fra toppen?

Skjult innfesting er både pent og praktisk

Av ByggeBolig
06. august 2018
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180806080107897.jpg https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180806080107897.jpg
0
Når solen titter frem og gradestokken viser vårlige temperaturer, er det mange som har lyst til å bygge seg en ny terrasse eller balkong. Det vanlige når det kommer til selve innfestingen av terrassebordene, er å skru dem ned rett ned i bordene. Det fungerer helt fint, men du sitter igjen med masse små hull som samler vann og smuss over hele terrassen.
Da er det bra noen har tenkt på at det går an å feste terrassebordene uten at innfestingen synes. Det finnes flere måter å gjøre det på. De mest populære metodene for skjult innfesting går ut på å bruke en skrumal som lar deg feste terrassebordene ved å skru på skrå inn i kanten av bordet. Skrumalen sørger for korrekt plassering av skruen på kanten av bordet, samt korrekt vinkel og innfestingsdybde.  
Det ledende produktet for skjult innfesting av terrassebord er Camo skrumal, som opprinnelig kommer fra USA. Den nordiske produsenten Essve har også lansert et liknende produkt:  HDS (Hidden Decking System). Prinsippet bak begge to er at verktøyet griper rundt terrassebordet og at skruene skrus inn på skrått nedover fra den ene enden av verktøyet. For både Camo og HDS må man bruke spesielle skuer tilpasset verktøyet. Det finnes ulike størrelser, avhengig av bredden på terrassebordene du skal feste. Med verktøyene følger også avstandsklosser som sikrer korrekt avstand mellom terrassebordene. 
Det finnes også klipssystemer som ligner på det som i årevis har vært på markedet for skjult innfesting av panel innendørs, men de er i større grad låst mot produsenten av terrassebordene. 
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også