Du trenger ikke å vanne gressplenen

Den klarer seg utmerket på egenhånd

Av ByggeBolig
3. juli 2018
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180703083346221.jpg https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180703083346221.jpg
0
Store deler av Norge har opplevd høye temperaturer og lite nedbør helt fra starten av mai. Mange boligeiere fortviler over gule gressplener som de ikke får gjort noe med på grunn av vanningsrestriksjonene som er innført i de fleste deler av Sør-Norge. 
Det du skal vite er at gresset ikke har vondt av tørken – faktisk kan det være en fordel hvis du klarer å holde et litt mer langsiktig perspektiv. Røttene søker nemlig fuktighet og de tar gjerne korteste vei. Vanner du gresset nå, søker røttene seg oppover til fuktigheten som ligger i jordoverflaten. Lar du være å vanne, finner røttene heller veien til fuktighet nedover i grunnen. Dermed vokser de seg lengre og gresset blir sterkere. Så får du heller leve med at plenen er litt gul og stusselig – og husk at du tross alt er i godt lag med mange andre boligeiere. 
Blomstene dine tåler imidlertid ikke tørken like godt som gresset, så de bør du vanne regelmessig. Da bør du være klar over at det generelt sett er bedre å vanne lite og ofte fremfor mye og sjelden. Nå som det er svært varmt, bør du også unngå å vanne på dagtid. Så mye som 70 % av vannet kan fordampe når det er så varmt som nå. Da snakker vi fort om store mengder bortkastet vann. Vanner du derimot før solen går opp eller etter den har gått ned kan jorden og plantene suge til seg så mye som 80 % av vannet.  
Synes du det er vanskelig å huske på eller få tid til å vanne morgen eller kveld, kan det kanskje være på tide å vurdere et automatisk vanningsanlegg. Det finnes flere varianter i ulike prisklasser på markedet, så det er fullt mulig å finne noe som passer akkurat ditt behov.
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også