Effekten av varmefolie

Rask temperaturregulering, men ikke uten god isolering

Av ByggeBolig
26. september 2018
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180926053504553.jpg https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180926053504553.jpg
0
De fleste som er vant med gulvvarme, vet at det regulering av varmen som regel går ganske tregt. Det gjelder både tradisjonelle varmekabler og vannbåren gulvvarme. Grunnen til at det går så tregt, er at både varmekabler og vannbåren varme er nedstøpt i en betongsåle. Betong har gode varmemagasinerende egenskaper, men det betyr også at det tar lang tid å regulere temperaturen. 
Velger du varmefolie, får du derimot en gulvvarmeløsning som rask å regulere. Folien ligger nemlig rett under parketten eller laminaten og skal kun varme opp sjiktet over. Dermed trenger du ikke vente på at en stor betongmasse skal varmes opp eller kjøles ned før du merker effekten av temperaturreguleringen i gulvet. Det betyr også at varmefolie egner seg veldig godt for dag- og nattsenking.  
Den konkrete effekten av all oppvarming er avhengig av hvor godt isolert boligen er. For gulvvarme som varmefolie, er det viktig at gulvet du legger folien på, er tilstrekkelig isolert. Standard installasjon gjøres på 6 mm. underlagsmatter som skal reflektere varmen oppover og isolere litt. Likevel vil mange oppleve at det er behov for mer isolasjon i gulvet for å få ønsket effekt. Det er også et poeng at boligen ellers er isolert – varmen for varmefolien må ha noe å «støte mot» for å få gi den lovede effekten. Mange har opplevd vesentlig bedre effekt av varmefolien etter å ha gjort enkle etterisoleringstiltak i boligen sin.  
Manglende isolering kan til en viss grad motvirkes ved å kjøpe varmefolie med høyere effekt, men pass på at du ikke ender opp med å fyre for mye for kråkene. 
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også