Effektiv bekjempelse av skjeggkre

Miljødirektoratet har godkjent nytt preparat

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

18. februar 2019
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190218092617686.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190218092617686.jpg?maxwidth=2000
0

Nå ser det endelige ut til at det er mulig å bekjempe skjeggkre på en effektiv måte. Miljødirektoratet har nemlig godkjent et nytt preparat for å ta knekken på de uønskede innsektene.

Det nye preparatet kommer i form av små dråper med gift. Dråpene plasseres i boligen og skjeggkreene spiser dem. Deretter dør de i løpet av kort tid. Over en periode på seks til tolv uker kan middelet redusere en skjeggkrebestand med 90 prosent.

Dermed kan det altså være noen skjeggkre igjen etter behandlingen, men problemet er i alle tilfeller vesentlig redusert. Samtidig er det mindre fare for videre spredning med en liten bestand kontra en stor.

Det er ikke mulig å kjøpe det nye preparatet over disk. Det vil si at du som boligeier ikke kan kjøpe det og gjennomføre behandling av boligen på egenhånd. For å få boligen behandlet må du kontakte et skadedyrfirma som kan gjøre det for deg.

Giftstoffet i preparatet er ikke farlig for mennesker, men i boliger med små barn og dyr er det likevel grunn til å være litt forsiktig. Skadedyrfirmaet som gjennomfører behandlingen for deg passer på at det gjøres på riktig måte, for eksempel ved å gjennomføre behandlingen i område for område i stedet for å ta hele boligen på én gang.

Andre, men mindre effektive løsninger for å bekjempe skjeggkre er:

  • Jevnlig støvsuging
  • Tetting av sprekker
  • Å sette ut limfeller

Du bør også være påpasselig med ting du tar med deg inn i boligen. Se over emballasje på produkter du har kjøpt og pakk den gjerne opp utenfor huset. Skjeggkreet kan nemlig ha blitt med i transporten. Du bør også vurdere å pakke ut bagasjen utenfor huset når du har vært reise, selv om det kan oppfattes som en litt underlig ting å gjøre.

1736
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også