115
Foto: Shutterstock
SWITCH SECTION

Effektiv rengjøring med damprenser

Varm damp renser dypt og tar knekken på de fleste flekker

Type something

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

28. juni 2022
Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

28. juni 2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220628122425458.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220628122425458.jpg?maxwidth=900
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
0

Damprensere er allsidige verktøy som kan brukes på mange forskjellige overflater. De er effektive mot smuss, skånsomme mot ømfintlige overflater og kan spare deg tid da de er svært effektive.

En damprenser er verdifullt i ethvert hjem

En damprenser er en fin måte å rengjøre hjemmet på uten at du trenger å bruke sterke kjemikalier. De er perfekte for rengjøring av vanskelig tilgjengelige steder og for å kvitte seg med gjenstridig skitt og flekker. Damprensere kan brukes på en rekke overflater, inkludert tepper, møbeltrekk, fliser og tregulv, og det er flere fordeler med denne måten å rengjøre på:

  • Du bruker kun varm damp, ingen kjemikalier, når du vasker med en dampvasker. Med en temperatur på mellom 80 og 100 grader vil de fleste typer flekker og søl forsvinner.
  • Dampen trekker godt inn i de fleste materialer og gir derfor en god rens i dybden. Det får du ikke til når du vasker med kluter, børster og liknende.
  • Den høye temperaturen på dampen dreper bakterier og liknende. Det vil si at dampvasking gir et rent og hygienisk sluttresultat.

Mange typer tilbehør

En annen fordel med damprensere, er at du kan bruke mange typer tilbehør til dem for å håndtere ulike rengjøringsoppgaver. Munnstykker som fungerer som en mopp fungerer eksempelvis godt på større overflater, mens mindre munnstykker med klut fungerer bra for mindre områder og malte overflater. Disse kan også brukes på vinduer og gjør dermed vindusvasken effektiv og enkel.

Skal du fjerne flekker eller gjenstridig skitt kan det lønne seg å bruke et munnstykke med en børste som lar deg skrubbe samtidig som den varme dampen gjør jobben. Dette kan eksempelvis være nyttig på badet, i stekeovnen og på kokeplatene. Det finnes også dyser som er svært tynne, slik at du kan komme til på vanskelig tilgjengelige områder.  

Husk at varmen, som generelt sett er en fordel, også kan skape utfordringer på enkelte overflater. Det kan eksempelvis gjelde på oljebehandlede og lakkerte gulv. Her bør du justere ned varmen på dampen og bruke en klut mellom munnstykket og gulvet for å unngå at det blir så varmt at gulvet tar skade.

Finnes i mange størrelser

Damprensere finnes i en rekke ulike størrelser og med ulike funksjoner, alt fra de minste beregnet på vinduer og mindre områder til store med alle typer tilbehør og stor vanntank. Hva du velger er selvsagt avhengig av hva du vil betale, hvor mye du skal bruke den og hva slags oppgaver du oftest vil bruke den til. Husk at det også er mulig å leie en damprenser. Ved å leie får du trolig en kraftigere og bedre maskin enn du ville fått hvis du skulle kjøpt den, og du slipper å bruke verdifull plass til oppbevaring når du ikke bruker den.

2700
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også