Eie eller leie stillas?

Det er ikke gitt at leie er det beste

Av ByggeBolig
12. juni 2018
http://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180612103815505.jpg http://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180612103815505.jpg
0
Det første du tenker på når du hører ordet stillas, er nok ikke at du skal eie et selv. De fleste vil nok tenke at det er en typisk ting som bør leies ved behov, men ved å se litt nøyere på saken vil du kanskje revurdere det standpunktet.
Et fasadestillas, som er det mest vanlige å bruke når du skal gjøre arbeid på en bolig, varierer en del i leiepris, men du kan fint regne med å måtte betale opp mot 2000,- for en ukes leie. En del aktører har også det som minimumstid for utleie. I tillegg til leieprisen må må du selvsagt påregne tid og eventuelle kostnader for henting og levering av stillaset før/etter bruk. 
Hvis vi legger til grunn at et tilsvarende stillas koster rundt 30 000,- å kjøpe, skal du faktisk ikke bruke stillaset så veldig mye før du har spart inn investeringen. Og husk at et stillas faktisk er ganske anvendelig. Det er ikke bare når du skal male du kan bruke det - det er også ypperlig for den årlige husvasken, når du skal vaske vinduene utvendig, rense takrenner eller bytte kledningsbord. Da tar det faktisk ikke lange tiden før du har brukt det så mange ganger at det lønner seg å kjøpe fremfor å leie.
Med et stillas jobber du også mye tryggere, mer effektivt og mer ergonomisk enn om du skal jobbe i en stige. Du kan sikkert selv minnes tilfeller der du har stått i stigen og balansert eller strukket deg litt mer enn du burde i stedet for å flytte stigen litt bortover. Det skjer ikke om du bruker et stillas - så blir det kanskje også litt mer lystbetont å gjøre de oppgavene du kvier deg til å stå i stigen for å gjøre. Husk også at et stillas gir deg muligheten til å ha nødvendig verktøy i nærheten – noe alle vet er ganske klønete i en stige. 
Kanskje du skal kjøpe deg et stillas likevel?
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også