115

Eikedører er populære av flere grunner

De massive og holdbare innerdørene i eik ser bra ut. I tillegg isolerer de godt, og kan dermed redusere støy og oppvarmingskostnadene dine.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

18. desember 2023
SWITCH SECTION
https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20231218130603946.jpg?maxwidth=2000 https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20231218131218784.jpg?maxwidth=900
0

Eikedører er laget av massivt tre, og er dermed ikke hule, slik som mange andre innerdører. Eik er et slitesterkt og holdbart materiale, og du vil kunne ha dørene i mange år.

Flott utseende som passer inn overalt

Massive eikedører er pene i alle rom, og passer godt inn i hjemmet ditt – uansett hvilken stil du har. 

Du kan velge mellom mange stiler, blant annet helt enkle eller mønstrede design samt med glassruter og andre interne og eksterne fordeler. I tillegg kan du få skreddersydde løsninger etter dine ønsker, noe som er særlig kjekt dersom du ikke har standardmål og det er vanskelig å finne dører i riktig størrelse til dine åpninger.

Bidrar til støyreduksjon

Fordi at eikedørene er massive, kan de redusere støynivået i hjemmet ditt betraktelig – det er særlig deilig å lukke døra til TV-stua eller soverommet og blokkere ute støyen når det er travelt i heimen. 

God isolasjonsevne

Dører i eik gir enestående energieffektivitet, noe som kan gjøre strømregningen din mer hyggelig. På lang sikt, kan isolasjonsevnen og de andre fordelene bidra til at boligen din øker i verdi hvis du skal selge den en gang i fremtiden. 

Pris

Selv om de har en eksklusiv finish, har de en relativt snill pris. Men på grunn av alle fordelene, må du belage deg på at eikedørene koster mer enn hul- og finérdører.

Eik i Norge

Det finnes to viltvoksende eikearter i Norge: sommer- og vintereik. Disse er nordlige utløpere av en større europeisk utbredelse, og det er normalt at de krysser seg med hverandre. 

Omkring 4 % av den norske løvskogen består av eik, og det er bare i Agder hvor det finnes eikeskog av litt størrelse.

1682
TrueFalsec-12
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også