115

En trinn-for-trinn guide til gjenoppretting av

gress skadet av isbrann


For ByggeBolig

Bettina Eilertsen

ByggeBolig

23. mai 2023
For ByggeBolig

Bettina Eilertsen

ByggeBolig

23. mai 2023
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230523180439370.jpeg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230523180439370.jpeg?maxwidth=900
0


Isbrann kan være ødeleggende for gressplener, men med riktig kunnskap og omsorg kan du gjenopprette plenen din.

Identifiser skaden

Før du kan begynne å gjenopprette gresset, må du sørge for å identifisere skaden. Isbrann kan resultere i brune, visne eller døde flekker på plenen din. Identifiser omfanget av skaden og lokaliser de områdene som krever spesiell oppmerksomhet.


Kutt gresset kort

En av de første handlingene du bør ta for gjenoppretting av skadede gressplener er å klippe gresset kort. Dette gjør det enklere å inspisere skaden og gir røttene bedre tilgang til sollys og luft.


Vann plenen regelmessig

Isbrann skader plenen ved å tørke ut røttene og gresset, så det er ekstremt viktig å holde gresset fuktig etter skaden. Vann plenen regelmessig (en gang om dagen hvis det er nødvendig) slik at røttene kan få nok fuktighet for å komme seg.


Fjern alle døde grener og gress

Dersom isbrann har skadet gressplenen din, er det mulig at planter eller gress vil dø. Fjern alle døde plantemateriale som er skadet. Dette kan gi mer plass til gresset som trenger å vokse, og redusere sjansene for sopp eller andre sykdommer.


Behandle tørr flekker

Tørre flekker kan være det vanligste problemet etter isbrann og næringsmangel. Behandle tørr flekker ved å påføre et tynt lag med gjødsel og vannområdet jevnlig. Hvis de tørre flekkene vedvarer, kan du bruke et spesialisert vanningsverktøy for å holde området fuktig og hjelpe røttene til å komme seg.


Tilfør ekstra gressfrø

Gressfrø kan bidra til å gjenopprette gressplener etter isbrann. Det innebærer å spre frø over de skadede områdene slik at nytt gress kan vokse. Sørg for at du benytter riktig type frø og at det er aktiv gressvekst når du gjør dette.


Vedlikehold av plenen etter gjenoppretting

Etter at du har gjenopprettet plenen din etter isbrann, er det viktig å fortsette å vedlikeholde den. Klipp gresset regelmessig, vann det jevnlig og tenk på å bruke en plenrulle for å holde gresset sunt og jevnt.

1959
TrueFalsec-12
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også