SWITCH SECTION

Enkle grep for et nyere kjøkken

Du trenger ikke betale all verden for å få følelsen av et nytt kjøkken.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

21. august 2020
Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

21. august 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200821093440162.png?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200821093440162.png?maxwidth=2000
0

Kjøkkenet er ofte det som koster mest å totalrenovere, men du kan ta noen enkle grep som gir opplevelsen av et nytt kjøkken. Dette vil også øke verdien på boligen. Her noen raske tips.

Bytt frontene og knottene på kjøkkenskapene

Du trenger ikke å rive ned og bytte ut alle kjøkkenskapene for å få de til å fremstå som nye. Du kan eksempelvis male de i en annen farge eller bytte ut frontene – gjerne med en annen type overflate og mønster. Nye knotter på skapene gir også kjøkkenet en ny «look». Disse forbedringene er rimelige og ikke så vanskelig å gjøre på egenhånd.

Tekstiler

Nye gardiner, gulvtepper, puter eller nytrukne stoler løfter hele rommet. Du kan også gjerne bytte de ut noen ganger i året, eksempelvis med sesongene.

Ny kjøkkenbenk

Kjøkkenbenken er en stor flate som får mye fokus, og har en tendens til å bli slitt med tiden. Det er enklere å bytte den ut enn mange tror, da du enten kan kjøpe ferdig utskjærte plater, eller skjære den ut selv dersom du velger et materiale som kan sages med en normal sag. Uansett hva du går for, er dette et kostnadseffektivt tiltak for å friske opp kjøkkenet.

Male

Du kan male møblene, gulvet, taket eller veggene. Selv om du har fliser, kan du male disse med spesialmaling. Å bytte ut flisene er heller ikke så vanskelig eller dyrt. Du kan også legge nye fliser utenpå de gamle. Husk å vaske godt over før du setter i gang med disse prosjektene.

Belysning

Kjøkkenet er først og fremst et sted hvor man jobber, men det skal også gå an å hygge seg, pakke inn gaver, lese og gjøre lekser. Husk at kjøkkenet har forskjellige soner. Derfor er det viktig med god grunnbelysning i taket, og ellers allsidig belysning – og aller helst dimmer på alle lysene, noe som er behagelig morgen som kveld.

Eksempelvis kan du bytte ut gamle lysstoffrør med takmonterte eller takhengte lamper. Det er nesten ingen begrensninger for kjøkkenbelysning i dag, du kan dermed være kreativ. Når du kjøper kjøkkenlamper, er det lurt å se lampen med lys i, for da ser du om lysfargen og fargegjengivelsen faktisk er slik du tenker.

Gjøre mer?

Dersom du ønsker å gjøre større utbedringer, bør du snakke med en fagperson og få tegnet opp en skisse av kjøkkenet ditt. På denne måten er det lett å se for seg mulighetene.

2458
b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også