Er det for sent å så gress i september?

Det er litt avhengig av når vinteren kommer

Av ByggeBolig
19. september 2018
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180919081548567.jpg https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180919081548567.jpg
0
Sommeren er definitivt over, men for de som vil ha grønt gress neste sommer kan høsten være en viktig tid. I stedet for å så på våren og vente helt til sommeren nesten er over for å bruke gressplenen, er det nemlig fristende å så på høsten slik at spiringen allerede er godt i gang når våren starter. Faktisk kan høstsåing gjøre at du kan ta den nye gressplenen i bruk en hel måned tidligere enn ved vårsåing neste år.
Spørsmålet mange sitter med når det gjelder høstsåing er imidlertid hva som er siste frist for å så. Som et generelt utgangspunkt er august og september faktisk de beste månedene å så gress. Det henger sammen med litt lavere temperaturer, samt større sjanse for naturlig vanning ettersom det kommer mer nedbør.  
Hva som er siste frist for å så, vil variere fra sted til sted ettersom det henger sammen med temperatur. Ideelt sett bør temperaturen være rundt 10 grader, men det viktigste er at du sår noen uker før vinteren kommer. Poenget er å sørge for at frøene får litt tid til å spire og vokse litt slik at de blir overvintringsdyktige. Det er ikke så mye som skal til – ser du et grønnskjær i hagen kan du regne med at du er over kneika. Så kan du nyte synet av spirende gress så snart vårløsningen kommer og temperaturen begynner å stige igjen. 
Så før du setter i gang kan det være lurt å bruke lokalkunnskapen du sitter med for å få en peilepinn på når vinteren setter inn. Ta eventuelt en prat med et lokalt gartneri eller hagesenter hvis du er i tvil om hvorvidt det er for sent å så. 
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også