Finnes det en standarhøyde for servanter?

Ja, men tenk gjennom dine egne behov også

Av ByggeBolig
31. mai 2018
http://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180531050742512.jpg http://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180531051557705.jpg
0
Riktig høyde på servanten på badet er viktig for komfortabel bruk og betjening. Er den for lav eller for høy blir det fort ubehagelig og upraktisk å bruke den. Det er ikke så artig å oppleve etter at du har brukt mye tid og penger på et nytt bad, men heldigvis finnes det standardhøyder som hjelper deg.
For servanter er det ganske bred enighet om at monteringshøyden bør være på mellom 80 og 85 cm. fra ferdig gulv til overkant av servanten.  Dette er mål du vil finne igjen flere steder om du gjør et søk på nettet for å finne andre boligeieres erfaringer. 
Når vi snakker om ferdig gulv, sikter vi til for eksempel et ferdig flislagt gulv. Dette er som regel ikke ferdig når du velger innredning, servant og kran, så du må tenke litt fremover og beregne hvor mye gulvkonstruksjonen samlet vil bygge i høyden når du gjør vurderingene og setter målene. Har du håndverkere som gjør jobben for deg, kan de hjelpe deg med dette. 
Standardmål er selvsagt bare et utgangspunkt eller en veiledning. Det er forskjell på mennesker, både når det gjelder høyde og ønsker/behov. En høy person vil gjerne ha servanten montert høyere enn en lav person. I en familie med små barn og voksne kan det derfor være du må inngå noen kompromisser for å finne en løsning som passer alle. Dette bør du diskutere med rørleggeren slik at vedkommende vet hva som er viktig for din familie.
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også