115

Fjern is fra bilrutene med en saltblanding

Å måtte fjerne is og snø fra bilen gir ikke den beste starten på dagen. Her er noen tips som gjør jobben enklere.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

11. januar 2023
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230111125311464.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230111125311464.jpg?maxwidth=900
0

Når frosten kommer og det dannes is på bilrutene dine, kan det være vanskelig og tidkrevende å fjerne alt. Spesielt om morgenen når det siste du ønsker er å være ute i kulda og ta runden med isskrapa.

Lag en saltblanding

Du kan unngå is ved å bruke en saltblanding på vinduene dine. Dette vil bidra til å forhindre at isen dannes i utgangspunktet.

Lag blandingen med 1 del salt og 4 deler vann, og hell/spray den på bilrutene på kvelden. Da vil det ikke være is på bilrutene neste morgen. Det kan være lurt å ha blandingen på en sprayflaske liggende i bilen, slik at du kan spraye på mer til isen er helt borte, hvis det skulle være noe igjen på morgenen.

Husk: Vær forsiktig når du påfører blandingen og ikke søl på billakken, da saltet kan gjøre at lakken ruster. I tillegg må du unngå å helle kokende/varmt vann på bilvinduene, for da kan de sprekke. 

Les også: Fjern dugg fra bilrutene enkelt

Bruk en god isskrape og snøbørste

Kjør alltid med god sikt og skrap vekk all is. For å unngå å skade bilens frontrute, sørg for å bruke en god isskrape. Du finner disse i de fleste jernvarebutikker eller på Internett. En god isskrape vil ha et skarpt pleksiglassblad som enkelt kan fjerne is uten å skade gummien rundt. Sørg for å beskytte vinduet mot riper ved kun å skrape i én retning, og unngå å bruke et metallblad, da dette kan skade gummien og føre til at frontruten sprekker.

Av hensyn til andre bilister, bør du også fjerne all snøen fra taket på bilen. Det kan nemlig være irriterende og i verste fall farlig for andre bilister å få snø som blir blåst ned fra bilen din på frontruten sin.

Har du mulighet til å parkere bilen mot øst, kan det være lurt å gjøre det. Solen vil da varme opp og tine bilen og rutene. 

Fjern dugg fra bilrutene enkelt
1774
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også