Flis på flis?

Det går helt fint!

Av ByggeBolig
19. desember 2018
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181219063455106.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181219063455106.jpg?maxwidth=2000
0

Har du et baderom som teknisk sett er i bra stand, men du kunne tenke deg å gi det et utseendemessig løft, er det faktisk ikke noe i veien for å legge nye fliser på de gamle. Da får du et «nytt» bad på en forholdsvis rimelig måte.

Poenget med at badet er i god stand rent teknisk, er imidlertid viktig å understreke. Det gjelder spesielt membran og varmekabler. Det er selvsagt alltid viktig at både membran og varmekabler er i god stand og fungerer som forutsatt, men ekstra viktig når du skal legge enda et lag med fliser over. Det er jo kjedelig å gjøre hele jobben og oppleve funksjonssvikt på en eller begge deler kort tid etter.

Som regel går det greit å legge flis på flis på bad med membran og varmekabler som er nyere enn 10 år. Er de eldre enn dette bør du få fagfolk til å vurdere tilstand og gi en anbefaling. 

Sjekk at flisene sitter og vask godt

Når membran og varmekabler er klarert, må du sjekke at eksisterende fliser sitter godt. Bank på dem og hør etter hule lyder – fjern fliser der du hører slike lyder. Tomrommet kan du eksempelvis fylle med mørtel for å få en jevn overflate. Du bør også sparkle eksisterende fuger for å få en så jevn overflate som mulig for de nye flisene. Det er spesielt viktig om de eksisterende flisene er små og de nye er store.

Før du sparkler bør du imidlertid avfette flisene og matte dem med pussepapir for å få god heft for de nye flisene. Så er det bare å legge nye fliser, men husk å kjøpe en forhøyningsring til sluket så du får løftet det til samme nivå som gulvet blir etter flisleggingen.

Beskrivelsene i denne artikkelen er ikke nødvendigvis uttømmende. Det kan derfor være lurt å konsultere fagfolk for å få hjelp til å velge riktige løsninger på akkurat ditt bad.

1763
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også