Freshere bad med enkle grep

Det er ikke alltid så mye som skal til – hverken av tid, penger eller innsats.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

14. august 2020
Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

14. august 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200814150931653.png?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200814150931653.png?maxwidth=2000
0

Du kan ta noen enkle grep for å få en bedre følelse på badet og kanskje gjøre besøket til en forfriskende opplevelse som gjestene husker. Her er noen raske tips.

Bilder og pynt

Et skikkelig stort bilde over badekaret eller et lite over doen gjør badet straks mer interessant – noe som overrasker gjør badet minneverdig. Bilder i svart-hvitt er alltid en klassiker og harmonerer med resten av interiøret. Det går også an å sette inn en liten statue eller en Supermann-figur. Har du badekar er det passende med en badeand og en kurv med såpebobler på kanten.

Lukt

Du kan kjøpe duftpinner, duftlys, Air freshener-spray eller WC-rens. Duftpinner gir konstant fra seg god-lukt, mens de andre funker der og da – mer eller mindre.

Møbler og tekstiler

Dersom du har plass kan du gjerne sette inn en krakk eller stol med en fresh pute oppå. I åpne hyller gjør det seg med en bunke håndklær – helst nye. Bytt også gjerne ut gardinene. Fargene kan eksempelvis være varme og ha rødtoner eller kanskje være brune eller grønne. Et nytt gulvteppe fornyer også. Disse grepene gir et personlig preg og du kan enkelt bytte ut fargene, noe som gjør at badet stadig føles litt nytt.

Planter og blomster

Plasser noen grønne planter og blomster på badet. Husk å velg noen som foretrekker skygge, varme og luftfuktighet. Det er også lov med kunstige!

Musikk

Kjøp en liten trådløs høyttaler eller radio. Musikk gir mye stemning. Det kan også være deilig å høre på lydbok eller podcast i badekaret. Mange nyere høyttalere kan seriekobles med musikken som spilles i stua, noe som gjør seg i hyggelige lag.

Lys

Husk å ha lys som er både behagelig og funksjonelt. Foran speilet gjøres det mye som trenger presisjon, tenk derfor på å ha et godt funksjonslys. Lyset bør enten komme ovenfra eller fra sidene. Du kan gjerne ha lys bak speilet for å skape dybde. I dusjen og badekaret er man seg selv fullt ut, og for å komme i best mulig lys er det smart å ikke sette en spot rett over disse sonene.

Dimmer på alle lysene er herlig – morgen som kveld – og er en investering man aldri angrer på.

Ny do

Et nytt klosett er ikke så vanskelig å bytte ut som man kanskje tror. Det trenger ikke koste mye heller. Velg mellom gulvstående eller vegghengt. Hele badet får et løft, både estetisk og funksjonelt. Det har skjedd mye på WC-fronten de siste årene, kanskje det hadde vært forfriskende med et dusjtoalett?

2591
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også