SWITCH SECTION

Gi vaskemaskinen et løft

Det blir både mer behagelig og oversiktlig

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

7. februar 2020
Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

7. februar 2020
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200207105048499.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200207105048499.jpg?maxwidth=2000
0

Vi vil tippe at både vaskemaskinen og tørketrommelen din står på gulvet. Og representerer du en forholdsvis normal husholdning med ett eller flere barn, er sannsynligheten stor for at begge maskinene er i bruk opptil flere ganger om dagen.

I løpet av et år bøyer du deg ned ganske mange ganger for å legge i og hente ut klær fra disse maskinene. Det er litt irriterende, sant? Ekstra irriterende er de gangene det ligger igjen en rød sokk fra forrige vask når du skal sette på det hvite sengetøyet – grunnen er jo ofte at vaskemaskinen står så lavt at du mister oversikt.

Slik trenger det ikke å være hvis du planlegger vaskerommet ditt litt. Det finnes nemlig løsninger som gjør at du kan løfte både vaskemaskin og tørketrommel opp i en mer behagelig arbeidshøyde. Den enkleste løsningen er trolig å gå til innkjøp av et stativ som er spesielt beregnet for å sette maskinene på. De løfter typisk maskinene opp rundt 30 cm. 

Det høres kanskje ikke så mye ut, men det gjør stor forskjell i hvor enkelt det blir å legge inn og ta ut klær. Under stativet finner du som regel en trådkurv der du kan oppbevare vaskemidler og annet. Velger du et stativ som er robust kan du sette maskinene oppå hverandre på samme stativ.

Egne skap til maskinene

Er ikke stativ med trådkurv noe for deg, kan du også sette maskinene på lave skap med skuffer eller dører. Det finnes egne moduler beregnet for nettopp dette. Da er du sikker på å få en løsning som tåler vekten de blir utsatt for og får i tillegg dekksider topplate som rammer dem inn på en pen og ryddig måte. 

Enten du velger å sette maskinene på et skap eller et stativ, er det også mulig å supplere med skap- eller skyvedører. Verken vaskemaskin eller tørketrommel er spesielt pene å se på, så det kan være greit å ha muligheten til å skjule dem.

PS! Nederste kurv i oppvaskmaskinen på kjøkkenet er typisk også upraktisk å betjene, men vit at det finnes maskiner med såkalt comfort lift. Da løftes den nederste kurven opp i behagelig arbeidshøyde når du trekker den ut. Det er faktisk veldig smart.

2093
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også