115
Foto: Shutterstock
SWITCH SECTION

Gjør grillen klar til våren

En ren grill ser bedre ut og bidrar til bedre matopplevelser i hagen

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

23. februar 2022
Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

23. februar 2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220223105659139.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220223105659139.jpg?maxwidth=900
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
0

Selv om pizzaovner har blitt svært populært i norske uterom de siste årene, er det ingen tvil om at gassgrillen fremdeles er svært populær. Når vinteren begynner å slippe taket og vi kan kjenne at solstrålene gir oss den første varmen, er det nok mange som benytter anledningen til å fyre opp for å lage årets første utemåltider. Før du gjør det, anbefaler vi at du tar en aldri så liten runde for å rengjøre grillen.

Når du skal rengjøre grillen, er det tre områder som skal til pers:

  • Grillristen
  • Grillboks og fettoppsamler
  • Utvendige overflater

På grillristen vil etterlatenskaper etter tilbereding av mat føre til at det bygger seg opp lag av fett og liknende. Det ser ikke spesielt appetittlig ut og kan også gjøre at maten du skal tilberede henger seg fast i risten. Den enkleste måten å rengjøre grillristen på, er ganske enkelt å fyre opp grillen, stille inn på maksimal varme og lukke lokket. Varmen vil da bygge seg opp slik at restene på risten blir forkullet. Du bør la varmen stå på helt til det slutter å ryke. Deretter gjenstår bare å skrape rent med en grillbørste. Det finnes også spesialmidler som kan brukes for å vaske grillristen. Sjekk gjerne hvilke midler produsenten av din grill anbefaler til dette formålet.

Fett kan ta fyr – pass på fettoppsamleren

Når vi snakker om grillboksen, sikter vi til området under grillristen. Her bør du skrape bort mat- og fettrester som bygger seg opp over tid. Det kan også lønne seg å vaske med et fettløsende middel for å få bort alle rester. Under grillboksen finner du også en fettoppsamler, hvis oppgave er å samle opp fett som renner ned fra grillen. Blir denne full, kan du risikere at fettet tar fyr, noe som den mest vanlige grunnen til at gassgriller begynner å brenne.

Utvendig kan du vaske grillen med en fuktig klut og et mildt oppvaskmiddel, eventuelt bruke et spesialmiddel fra produsenten av grillen.

Andre tips du bør ta med deg, er å:

  • Skrape grillristen hver gang du har brukt grillen. Gjør det gjerne mens risten fremdeles er litt varm.
  • Bruk et trekk over grillen for å beskytte den når den ikke er i bruk
  • Ikke overdrive med bruk av marinade når du skal lage mat, men tørk av overskuddsmarinaden før kjøttet legges på risten. Marinader med sukker og honning har særlig en tendens til brenne seg godt fast
2330
TrueFalsec-12
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også