115

Gjør hjemmet ditt mer miljøvennlig med enkle grep

Er du en av dem som alltid tenker på miljø og bærekraftig livsstil? Her er noen tips.

For ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

7. november 2022
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20221107155954009.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20221107160049931.jpg?maxwidth=900
0

Vi ønsker alle å gjøre vårt for miljøet, men noen ganger kan det være vanskelig å vite hvor vi skal begynne. Her er noen enkle og gode råd for å komme i gang.

Resirkuler, komposter og unngå å sende ting til deponi

Noe av det enkleste du kan gjøre for å bli mer miljøvennlig er å resirkulere så mye som mulig, kompostere matavfall og unngå å sende ting til deponi. Mange kommuner tilbyr nå gratis resirkuleringstjenester, så det er ingen unnskyldning for ikke å resirkulere. 

Spar vann

Vann er en verdifull ressurs, så å spare vann er en fin måte å bli mer miljøvennlig på. Prøv å bare bruke så mye vann du trenger når du pusser tennene eller vasker opp. Du kan også installere en vannflaske for å samle opp regnvann for å bruke i hagen din. 

Lyspærer

Energisparende lyspærer bruker mindre energi enn tradisjonelle glødepærer, så de er en fin måte å spare energi og penger på. De varer også mye lenger, så du trenger ikke å skifte dem ut så ofte. 

Bruk mindre energi

I tillegg til å bruke energisparende lyspærer, er det mange andre måter du kan spare energi på i hjemmet ditt. Slå av elektriske gjenstander når du ikke bruker dem, ikke la TV-en stå i standby og bruk en strømskinne slik at du enkelt kan slå av flere gjenstander samtidig. 

Kjøp energieffektive apparater

Når du trenger å bytte ut elektriske artikler i hjemmet ditt, for eksempel kjøleskapet eller vaskemaskinen, velg energieffektive modeller. Disse bruker mindre energi, så de er bedre for miljøet og lommeboken. 

Isoler hjemmet ditt

Å isolere hjemmet ditt kan hjelpe deg med å spare energi og penger. Den holder varmen inne om vinteren og ute om sommeren, slik at hjemmet ditt blir mer komfortabelt hele året. 

Dyrk din egen mat

Hvis du har litt uteplass, hvorfor ikke prøve å dyrke din egen frukt og grønnsaker? Du vil spare penger på dagligvareregningene dine, og du vil vite at maten din er fersk og ikke har noen skadelige plantevernmidler. 

Kjøp lokal mat

Å kjøpe lokal mat er en fin måte å støtte miljøet og butikkene i nærheten på. Lokal mat trenger ikke reise så langt, så det er færre karbonutslipp.

2132
TrueFalsec-12
0

Prøv å kjøpe mindre ting og bare kjøpe varer du virkelig trenger

I vårt materialistiske samfunn blir vi bombardert med annonser som forteller oss å kjøpe, kjøpe, kjøpe! Men trenger vi virkelig alt vi kjøper? Sannsynligvis ikke. I stedet for å fylle hjemmene våre med ting vi ikke trenger, bør vi prøve å kjøpe mindre og kun kjøpe varer som vi faktisk kommer til å bruke. 

Tenk på det – trenger du virkelig den dyre designervesken eller skoene som er to størrelser for små? Ikke sannsynlig. Så i stedet for å kaste bort pengene dine på ting du ikke trenger, spar til noe du virkelig vil ha, eller sett pengene dine på en sparekonto. Du vil være glad du gjorde det! 

I tillegg til å spare penger, reduserer kjøp av mindre ting også mengden rot i hjemmet ditt. I stedet for å ha et hus fullt av ting, kan du ha noen utvalgte ting du elsker og som gir deg glede. Dette vil hjelpe deg til å føle deg mer avslappet og mindre stresset. 

Så neste gang du blir fristet til å kjøpe noe du egentlig ikke trenger, tenk deg om to ganger og spør deg selv om det er verdt pengene dine. Prøv å kjøpe mindre ting og bare kjøpe varer som du faktisk vil bruke og som gir deg lykke. Lommeboken og hjemmet ditt vil takke deg!

1227
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også