SWITCH SECTION

Glassrekkverk på verandaen eller balkongen er noe å vurdere

Du blir ikke lei panoramautsikten.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

15. oktober 2020
Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

15. oktober 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20201015121501963.png?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20201015114910711.png?maxwidth=2000
Glassrekkverk balkong.png Glassrekkverk balkong - mobil 2.png
0

I Norge lager de fleste rekkverk av treverk på terrassen eller balkongen, men det finnes andre, kanskje finere, muligheter – hjemme og på hytta.

Glassrekkverk

Romfølelsen på verandaen eller balkongen blir bedre med et glassrekkverk enn et tradisjonelt rekkverk av tre som sperrer for synet. Du får panoramautsikt med et stolpefritt glassrekkverk, men du ser også godt dersom du velger et med stolper.

Uansett om du har en moderne eller tradisjonell bolig/hytte, vil du få et stilrent og tidløst rekkverk. Det kan også tenkes at verdien på boligen øker med en fantastisk panoramautsikt.

600
Falseb-0

Vedlikeholdsvennlig

Du trenger bare å vaske over glassrekkverket med en mild såpe noen få ganger i året. Men stolpene og håndløperne i syrefast stål bør du rense jevnlig

Råte, svertesopp og liknende slipper du å tenke på når du har glassrekkverk, noe som er særlig kjekt på steder langs kysten med saltholdig luft eller andre værutsatte plasser.

352
true
Falseb-0
0

Bygg det selv

Ofte er det enklere å montere et glassrekkverk enn et i tre, da det er færre deler som må tilpasses og festes. Skru fast stolpene i terrassen, tre på plass glasset og monter håndløperne. Stolpefrie glassrekkverk er ofte modulbaserte og egner seg godt for montering på egenhånd.

Husk å følge leverandørens monteringsanvisning for montering og eventuelle behov for forsterkning av terrasse eller balkong. Rekkverket må festes godt og stå stabilt, slik at det tåler vindkast og andre belastninger. Velg helst en glasstype som er herdet og laminert, slik at det henger sammen og ikke faller ned dersom det skulle knuse – sikkerhet er viktig!

Gjerne fest på ett klistremerke eller tre på glasset med bilde av en fugl som flyr, slik at (andre) fugler blir skremt og ikke flyr så lett inn i glasset.

Alternativer

  • Stolper: sorte eller hvite, antrasitt eller anodisert aluminium. Syrefaste stolper er også kjekt.
  • Glass: klart, sotet eller frostet – vurder i forhold til innsyn.
  • Størrelser: glassene kommer i mange forskjellige størrelser, noe som gjør glassrekkverket enkelt å tilpasse din terrasse eller balkong. Skulle det likevel ikke passe, kan du spesialbestille glass i andre størrelser.
1218
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også