Håndkletørkere finnes i Norge også

Ha varme, tørre håndklær hele året.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

8. oktober 2020
Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

8. oktober 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20201008123733689.png?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20201008121154799.png?maxwidth=2000
Håndkletørker.png Håndkletørker - mobil.png
0

Bakterier og skimmelsopp begynner å vokse på våte håndklær, men veksten stanser etter hvert som det tørker. Våte håndklær skal derfor henges til tørk umiddelbart etter bruk, og tørketiden er avgjørende – og det finnes en bedre måte å tørke de på enn å henge de på en knagg.

Løsningen er en håndkletørker som du henger på veggen. Disse kan enten være elektriske eller tilknyttet systemet for vannbåren varme. De er gjerne formet som en stige og har varme trinn. I tillegg til å tørke håndklærne, holdes de varme og gode – noe som er ekstra deilig en morgenstund i februar.

Dersom du ikke har sett eller hørt om en håndkletørker, er ikke det så rart, da det ikke er så vanlig å ha det i Norge.

716
Falseb-0

Håndkletørkere er populært i Sverige

I Sverige selges det årlig nesten 300 000 håndkletørkere, mens i Norge bare 15–20 000. Ganske rart at det er så store forskjeller, da vi har det samme klimaet og er ellers ganske like. Men Kari og Ola Nordmann begynner å få opp øynene for den praktiske og økonomiske nytten av en håndkletørker, særlig de eksklusive typene, med blant annet en strømsparingsfunksjon. Dermed blir det stadig mer normalt, også her til lands.

Planlegg investeringen

En håndkletørker legges gjerne inn når badet pusses opp, derfor bør du bestemme deg for hvor du vil ha håndkletørkeren allerede i planleggingsfasen – før veggene lukkes. Fra et punkt i veggen kommer strømmen til håndkletørkeren, og punktet må legges der håndkletørkeren kommer.

774
false
Falseb-0
0

Skulle du ikke ha råd til å skaffe deg en håndkletørker når du pusser opp badet, bør du allikevel vurdere om du skal legge inn et strømpunkt i veggen, slik at du kan skaffe deg det senere.

Ikke bare til håndklær

På sommeren kan du også bruke håndkletørkeren til å tørke badetøy og grisete fotballsko, og på vinteren kan du henge opp våte luer, skjerf, votter og langrennsstøvler.

Håndkletørkeren tilfører også baderommet funksjonell oppbevaring og et designelement. De finnes i ulike størrelser og design.

Vask ofte

Håndkletørker eller ei, du bør av hygieniske årsaker vaske håndkleet etter å ha brukt det bare tre ganger, noe som kanskje er overraskende.

677
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også