115

Har den hvite malingen blitt litt gul og ekkel?

Vil du ha en freshere hvitfarge i boligen, har det kommet en ny standardfarge: Klassisk hvit.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

21. august 2023
https://4cm-boligkanalen-images.azurewebsites.net/boligkanalenimages/20230821103742906.jpg?maxwidth=2000 https://4cm-boligkanalen-images.azurewebsites.net/boligkanalenimages/20230821103742906.jpg?maxwidth=900
0

Flere leverandører av byggevarer gikk en gang sammen om en standardfarge for deres produkter: Bomull, også kjent som S 0502Y. Denne standardfargen har blitt brukt på vinduer, dører og ferdigmalt listverk. 

«Denne fargen blir de fleste ferdigmalte detaljer levert i, og fungerer like godt ute og inne. Fargen er en gulaktig hvit tone som er lun og varm», skriver en leverandør. 

Standardfargen har gjort livet enklere for mange, ettersom alle delene av huset harmoniserer med hverandre, uavhengig av produsent. Men trendene forandrer seg, og i dag er kanskje ikke denne fargen like lekker som den var – den kan tilogmed virke litt for gul.

Endring i boligtrendene

Vi ser en økning i varierte farger i norske hjem, med innslag av både kjølig, nøytral blå og grå, samt varme røde og greige nyanser. Bare her begynner problemet med Bomull å tre frem. 

Bomull er ikke helt hvit, men har en mild gulfarge. Når denne fargen kombineres med mer moderne farger, gir den inntrykk av å være gammel og gulaktig – kanskje litt innrøyka og ekkel.

Hva kan du gjøre?

For å slippe denne gulfargen, har bransjen begynt å tilby en ny standardfarge: Klassisk hvit. 

Selv om denne fargen ikke er ren hvit, er den mye lysere enn Bomull. Dette ser du godt når du sammenligner de to ved siden av hverandre. 

Klassisk hvit har en renere, mer nøytral tone, og vil ikke gulne som Bomull gjør når den er sammen med andre fargetoner.

Slik er du trygg

Velg Klassisk hvit hvis vil du unngå uønskete fargeoverraskelser. Da gir du også hjemmet ditt et mer moderne og elegant utseende – det er stor forskjell i fargedybden og fargens livlighet sammenlignet med Bomull!

assosiasjoner
1694
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også