115

Husk på disse tingene når du skal bygge carport

Ikke bare tenk på behovet du har i dag når du skal bygge carport, men også hva du vil trenge i fremtiden.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

16. september 2022
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220916075539220.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220916075539220.jpg?maxwidth=900
0

En carport kan være et flott tillegg til hjemmet ditt, og den kan være morsom å bygge. Hvis du er hendig med en hammer og en sag, kan du enkelt bygge din egen carport. 

Den kan være laget av en rekke materialer, inkludert tre, metall og plast. Dersom du ikke er komfortabel med å bygge din egen carport, kan du alltids ansette noen til å gjøre jobben for deg.

En carport gir ly fra solen, regnet og snøen, og bidrar også til å holde kjøretøyet kjølig om sommeren og varmt om vinteren.

Carporten tilfører verdi til hjemmet ditt, og den kan brukes som et lagringsområde for verktøy, hageutstyr og andre gjenstander.

Hva vil fremtiden bringe?

Det er viktig å ikke bare tenke på ditt behov for situasjonen du er i akkurat nå, men også tenke fremover. Kanskje du får lyst på eller trenger en større bil, som en SUV eller stasjonsvogn, en bil til, skal ha barn eller noe annet som gjør at carporten burde være større om noen år enn det som trengs i dag. 

Det er lite praktisk med en for liten carport, og normalt koster det mer å utvide en carport enn å bygge en stor med en gang.

Elbil?

Det blir mer og mer vanlig med elbil, og skulle du ikke ha en i dag, er det stor sjanse for at du kommer til å eie en om noen år. Derfor burde du bygge carporten med plass til en elbillader. I tillegg vil gjestene dine synes det er kjekt om du har en lader.

Takrenner

Det er viktig å avlede vannet som kommer fra regn og snø til riktig sted via takrenner. Ellers kan det bli skader på både fundamentet og konstruksjonen. 

Takrenner koster ikke all verden og gjør stor nytte. I tillegg vil carporten se bedre ut med takrenner. Husk at vannet fra dine takrenner må avledes til din eiendom, og ikke til naboens. 

1752
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også