115

Hva du trenger å vite før du flytter ut av foreldrenes hus

Har du planer om å flytte ut på egenhånd, er det lurt å forberede deg litt på forhånd. Her er hva du bør tenke på.

av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

28. juni 2022
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220628121326044.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220628121326856.jpg?maxwidth=900
0

Å flytte ut kan være en tøff prosess, så det er viktig å være forberedt før du tar skrittet fullt ut. 

Sørg for at du har et sted å bo, en jobb og et budsjett på plass. Du må også ha forsikringer for å beskytte deg selv mot uforutsette hendelser. I tillegg er det kjekt med et støttende nettverk av familie og venner som kan hjelpe deg hvis du trenger det.

364
TrueFalsec-12
0

Har du et sted å bo? 

Begynn med å finne et sted å bo. Dette kan være vanskelig og dyrt, så sørg for at du har en plan. Det kan være vrient å finne et sted å bo som er både rimelig og komfortabelt, og på noen plasser er det vanskeligere å finne et sted å bo enn andre, eksempelvis i de største byene. 

300
0

Har du en jobb? 

Med mindre du har et fond eller på annen måte er økonomisk uavhengig, må du sørge for at du har en jobb på plass før du flytter ut. Ellers vil du raskt finne at du sliter med å få endene til å møtes. Hvis du skal flytte til en ny by, er det spesielt viktig å ha en jobb. 

287
0

Lag et budsjett

Det er viktig å vite hvor mye penger du har som kommer inn og ut hver måned. Noen ganger har vi mer penger enn vi vet hva vi skal gjøre med og andre ganger klarer vi knapt å få endene til å møtes. Men hva skjer når vi tar et skritt tilbake og ser på økonomien vår i større skala? Det er her det kommer godt med å lage og følge et budsjett. 

Et budsjett er ganske enkelt et estimat av inntektene og utgiftene dine for en gitt tidsperiode, vanligvis én måned. Målet med budsjettering er å sikre at du bruker mindre enn du får inn, for å spare penger og unngå gjeld. 

Det finnes en rekke måter å få budsjettering til å fungere for deg og din unike økonomiske situasjon. Det første trinnet er å spore inntektene og utgiftene dine i en måned. Dette vil gi deg en god idé om hvor pengene dine går og hvor du kan kutte ned. 

Når du har en god forståelse av kostnadene dine, kan du begynne å lage et budsjett som fungerer for deg. Det finnes en rekke forskjellige måter å gjøre dette på, så finn det som fungerer best for deg og hold deg til det!

1077
0

Har du forsikring? 

Forsikring brukes for å beskytte deg mot økonomiske tap som kan oppstå som følge av en uventet hendelse, og du burde i det minste skaffe deg bil- og boligforsikring.

Boligforsikringen dekker utgifter til reparasjon av boligen din dersom du eksempelvis får vannlekkasje eller noen tyver bryter seg inn. Bilforsikringen dekker utgifter til reparasjon av bilen din dersom den blir skadet i en ulykke.  

426
0

Noen som kan støtte deg

Å flytte ut kan være tøft, så det er kjekt å ha et støttende nettverk av familie og venner som kan hjelpe deg hvis du trenger det. 

154
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også