Hva er den beste måten å fjerne ugress på?

Ikke nødvendigvis den du trodde

Av ByggeBolig
23. mai 2018
http://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180531053213214.jpg http://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180531053406856.jpg
0
Mange boligeiere nok har ligget timevis på alle fire for å luke bort ugress. Metoden fungerer, men tar både lang tid og er slitsom for kroppen. Derfor prøver mange å få bukt ugresset på andre måter, og det er flere metoder å velge blant.
Mange sverger til bruk av kjemikalier som er spesielt utviklet for å ta knekken på ugress. Det finnes flere typer kjemiske ugressmidler og de brukes på litt ulike måter. Noen av dem kommer som tyktflytende gel som smøres på ugresset og andre i tyntflytende form som sprayes på. 
En annen løsning er å strø salt på ugresset, blande en saltlake som sprøytes på eller helle kokende vann på det. Saltlaken kan eksempelvis lages med 4 kg. grovsalt og 10 liter vann. Gå gjerne over ugresset med gressklipper før du bruker salt eller saltlake. Felles for både salt og kokende vann er at det har kortvarig effekt. For mye bruk av salt kan i tillegg være hardt for jorda og plenen. 
Det finnes også egne ugressbrennere. Selv om det heter ugressbrenner, er det ikke meningen å brenne bort ugresset som sådan. Snarere skal det gis en intens varmebehandling slik at det dør. Av hensyn til brannfare, egner en ugressbrenner seg ikke for fjerning av ugress på plenen, men mer på hellelagte områder osv. En ulempe med metoden er at det innebærer håndtering av svært brannfarlige gasser. 
Det rimeligste ugressmiddelet er sannsynligvis en blanding av eddik og vann, nærmere bestemt én del 35 % eddik og to deler vann. Mange erfarer også at dette fungerer like bra eller bedre enn midlene man får i faghandelen - og det gir umiddelbare resultater. Det har heller ikke negative konsekvenser for miljøet.
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også