SWITCH SECTION

Hva gjør du med trampolinen om vinteren?

Det er lurt å gjøre en liten innsats før vinteren kommer

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

25. september 2019
Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

25. september 2019
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190925072723524.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190925072723524.jpg?maxwidth=2000
0

Når det går mot høst og vinter, er det ikke lenger like attraktivt for barna å bruke tiden på trampolinen. Da velger en del å bare la den stå helt til våren nok en gang titter frem igjen, men det er ikke det lureste du gjør hvis du vil ha en trampoline som varer i mange år.

Vær og vind sliter nemlig på både sikkerhetsnett, hoppeduk, fjærer og kantbeskyttelse. Blant annet vil vekten av snøen som faller om vinteren kunne gjøre at fjærene til duken blir overbelastet. Da strekker de seg litt og du får ikke den samme hoppegleden når trampolinesesongen setter i gang igjen neste år. Det er heller ikke til å komme unna at høstværet ofte innebærer mye vind som kan blåse trampolinen av gårde. Det slipper du å være bekymret for om du gjør en liten innsats med å demontere hele eller deler av den.

Det aller beste er å demontere hele trampolinen og lagre den i deler under tak. Det vil altså si at du demonterer alle delene, inklusive selve rammen. Det aller viktigste er imidlertid at duken, fjærene, kantbeskyttelsen og sikkerhetsnettet demonteres og lagres tørt.

Når du demonterer fjærene bør du bruke hansker for å unngå at du klyper fingrene i dem. Det er lurt å ha et bevisst forhold til hvor du har lagt monteringsverktøyet til fjærene som fulgte med trampolinen da den var ny. Det gjør jobben langt enklere enn hvis du kun bruker håndmakt. Det gjelder særlig når du skal fjerne de første fjærene.

Før du legger vekk kantbeskyttelsen og duken, er det lurt å la dem få tørke. Bretter du dem sammen og legger dem bort mens de er fuktige risikerer du nemlig at det dannes mugg på dem i løpet av vinterlagringen.

Vi anbefaler i tillegg at du bruker anledningen til å se over alle delene og gjøre en vurdering av om det er behov for å bytte ut noen av dem.

1796
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også