Hva med en glassdør?

De hører ikke bare hjemme i kontorlandskap og offentlige bygg!

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

12. februar 2019
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190212084054428.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190212084054428.jpg?maxwidth=2000
0

Det første som slår deg når du tenker å kjøpe nye dører, er sannsynligvis de helt tette variantene som ikke slipper gjennom noe som helst lys. Dører i glass er i alle fall ikke aktuelt – det hører hjemme på kontoret, offentlige bygg eller til nød som balkongdør. Slik trenger det ikke å være!

Glassdører kan for eksempel være godt egnet mellom yttergang og stue eller hall. Kanskje har du en trang yttergang som føles litt klaustrofobisk? Med en glassdør får du bedre romfølelse, samtidig som og lyset fra tilstøtende rom gir en positiv effekt. Liker du ikke tanken på å se ut i en rotete gang fra stuen eller hallen, kan du alltids velge dører med frostet glass. Da ser du ikke rett gjennom dem, men får fremdeles effekten av lyset.

Glassdører egner seg også godt i rom som naturlig henger sammen, men der det kan være behov for å kunne stenge av av med hensyn til ting som lyd og lukt. Et opplagt eksempel er kjøkken og stue, men det kan like godt være stuen og barnas leke- eller TV-rom. Med glassdører kan du stenge av slik du ønsker, men samtidig beholde oversikten og uttrykket til en helt åpen løsning.

Mer vågale anvendelser, tenker du kanskje, er bruk av glassdør på badet. I likhet med døren mellom yttergangen og stuen trenger du ikke å velge en helt gjennomsiktig variant, men kan for eksempel gå for en variant med sotet glass. Da sikrer du privatlivet på badet samtidig som du får fordelen av glassets stilrene finish. Den står gjerne godt godt til andre høyglansede detaljer på badet for øvrig og kan være med på å sette prikken over I’en.

Glassdører kan fås med både isolerglass, sikkerhetsglass og brannglass. Dessuten får du dem med både soldempende, selvrensende og støydempende glass. Pass ellers på at glassdørene du velger er i henhold til Norsk Standard.

1809
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også