Hva påvirker monteringshøyden på servanten?

Noen hindringer kan gi deg trøbbel

Av ByggeBolig
31. mai 2018
http://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180531051153620.jpg http://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180531051546935.jpg
0
Standardmål for montering av servant er som regel 80 – 85 cm. over ferdig gulv. Det passer for de fleste, men det er viktig å gjøre tilpasninger til dine egne behov og de produktene du selv har valgt. Det er for eksempel flere måter å montere en servant på:
  • Tradisjonell montering der servanten festes i veggen 
  • Servanter som felles ned i servantskap eller benkeplate 
  • Servanter som monteres oppå servantskap eller benkeplate 
Særlig med sistnevnte løsning kan du fort oppleve at servant og servantskap blir en høy konstruksjon samlet sett. Da må du gjerne senke servantskapet på veggen for å få riktig høyde på servanten, men pass på at det ikke senkes så mye at det kommer i konflikt med avløps-/vannrør eller at vannlåsen kommer lavere enn avløpet som kommer ut av veggen om du har det. Pass også på at det ikke blir vanskelig å komme til for å vaske under skapet. Det kan være du bør bytte til et lavere servantskap om du opplever dette.  
Det aller beste er imidlertid å ta høyde for slikt tidlig i planleggingen, gjerne sammen med snekker og rørlegger. Vis dem hvilke produkter du ønsker å bruke og diskuter hva som er en optimal løsning for deg, så øker du sjansen for at ting passer sammen på best mulig måte.   
Gode ideer for å finne ut hva som passer for deg kan også være å tørrteste ulike monteringshøyder, ta seg en runde i ulike VVS-butikker eller å se hvordan familie og venner har løst det. Kanskje også kjøkkenet kan være en fornuftig referanse. I moderne kjøkken er gjerne overkant benkeplate 90 cm. over ferdig gulv, mens det tidligere ofte var en del lavere.
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også