Hvilke skinner bør jeg ha til dykksagen?

Det er ikke nødvendigvis lurt å velge den lengste

Av ByggeBolig
29. april 2018
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180814112634432.jpg https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180814112634432.jpg
0
Bruk av føringsskinner er noe av det som gjør en dykksag til et meget verdifullt verktøy for både proffen og hobbysnekkeren. De sikrer både rette kutt og bidrar til minimal oppflising langs kuttkanten. 
De fleste produsenter av dykksager har skinner i ulike lengder. Når du skal velge hvilke skinner du skal ha, må du være klar over at skinnen bør være noe lenger enn emnet du skal kutte. Det er særlig viktig at skinnen stikker litt forbi den enden av emnet du avslutter kuttet på. Gjør den ikke det, kan du risikere at sagen beveger seg litt når den kommer til enden av skinnen. Konsekvensen er at slutten av kuttet kan bli stygt. 
Det er mulig å skjøte sammen flere føringsskinner ved hjelp av spesielle skjøtestykker. Dermed kan du gjøre lange kutt i én og samme bevegelse. Det er nyttig dersom du for eksempel skal ta litt av bredden på en plate på 2,40 meter. Om du ikke ønsker å ha flere skinner, kan du selvsagt også flytte skinnen etter hvert som du kutter. Er du litt nøyaktig får du et fint resultat på den måten også.  
Det er ikke nødvendigvis slik at du må handle skinner fra samme produsent som sagen ettersom en del skinner passer til sager fra flere produsenter. Vi anbefaler deg at du sjekker dette nærmere før du handler. Når du skal handle skinner er det også verdt å tenke på at lange skinner er mer uhåndterlige når du skal gjøre korte kutt. Derfor kan det være smart å ha flere skinner i ulike lengder.
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også