SWITCH SECTION

Hvilken kniv velger du?

Det finnes utrolig mange å velge blant

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

25. august 2020
Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

25. august 2020
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200825042705106.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200825042705106.jpg?maxwidth=2000
0

Mange tenker kanskje at det ikke kan være så voldsomt store forskjeller på kniver ment til håndverksbruk, men det er ikke tilfelle. Faktisk finnes det en hel masse kniver på dette området, så det er lurt å orientere seg litt før du handler.

For deg som bruker knivene litt hardhendt, kan du for eksempel vurdere en grovkniv. De har litt tykkere blad og tåler hardere bruk enn vanlige kniver uten å bli ødelagte. Dermed kan de for eksempel brukes til å bryte og bende uten å bli ødelagt med det første. I samme gate finner vi stemknivene. De er slipt som et stemjern både på tuppen og den ene langsiden. Dermed kan du bruke den som et helt vanlig stemjern, eller som et ekstra langt et. Det er ikke noe problem å slå med en hammer på den flate delen av langsiden.

Driver du med maling og stadig leter etter noe å åpne malingsspannet med? Da bør du skaffe deg en malerkniv. Den har også en hendig sporskrutrekker i den ene enden. Da har du alltid en skrutrekker for hånden om det stikker ut noen skruehoder fra gipsplatene eller du trenger å skru av et deksel på en stikkontakt.

Jobber du med rør, bør du vurdere en VVS- eller rørleggerkniv. En del av bladet på slike kniver er nemlig laget som en fil. Med en slik kniv er det enkelt å ta gradene på enden av rørene du kapper.

Og det stopper ikke der, for det finnes enda flere kniver å velge mellom. Vi kan nevne taukniver som er laget for å kutte ulike typer bånd eller redningskniver med butt ende og godt grep selv om det er vått. Bruker du kniven på trange plasser eller vil ha best mulig kontroll kan du vurdere en presisjonskniv med smalt knivblad.

Trenger du strengt tatt ingen av disse egenskapene? Gå for en helt vanlig håndverksniv, da vel. Med en slik får du stort sett gjort det meste du trenger en kniv til.

1809
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også