115

Hvordan bygge den perfekte walk-in-garderoben

Trenger du mer oppbevaringsplass og bedre plassutnyttelse? Her er noen smarte tips til deg som vil bygge et walk-in-closet.

For ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

8. november 2022
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20221108122859832.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20221108122900658.jpg?maxwidth=900
0

En walk-in-garderobe er et stilig og funksjonelt tillegg til ethvert hjem. Men hvordan planlegger og bygger du en som er både stilig og luksuriøs, men samtidig praktisk og organisert? 

Mål plassen du har tilgjengelig

Mål dimensjonene til rommet før du begynner å planlegge planløsning og hyller. Når du vet dimensjonene til rommet, kan du begynne å planlegge utformingen av garderoben din. Garderober kan være lineære (med hyller langs en vegg) eller U-formede (med hyller langs to vegger). Bestem deretter hvor mye hyller, hengeplass og skuffeplass du trenger.

Bygg garderoben

Når du har planlagt utformingen, kan du begynne å bygge garderoben. Garderober kan bygges fra bunnen av eller du kan kjøpe ferdiglagde enheter. 

Hvis du ikke er hendig med verktøy, kan du alltids leie en profesjonell til å gjøre jobben for deg. Men hvis du er klar for utfordringen, kan det være en morsom og givende opplevelse å bygge ditt eget walk-in-closet.

Organiser garderoben

Når garderoben er bygget, kan du begynne å organisere klær, sko og tilbehør. Hyller, skuffer og hengeplass må alle planlegges på forhånd for å få mest mulig ut av plassen.

Når det kommer til walk-in-garderober, er det noen forskjellige alternativer for oppbevaring. Du kan velge skap, hyller eller en kombinasjon av begge. Hvilken type oppbevaring du velger vil avhenge av dine behov og plassen du må jobbe med.

Skap er et flott alternativ hvis du trenger å oppbevare mange ting. De gir ekstra plass til å henge klær og oppbevare sammenbrettede gjenstander. Du kan også bruke dem til å oppbevare sko, vesker og annet tilbehør.

Liten eller stor plass?

Hvis du har en liten walk-in-garderobe, kan det være lurt å vurdere å bruke hyller i stedet for skap. Hyller er en fin måte å maksimere plass i et lite skap. Du kan bruke dem til å oppbevare sammenbrettede klær, sko og annet tilbehør. I tillegg kan du bruke dem til å vise frem gjenstander. 

Hvis du har en stor walk-in-garderobe, kan det være lurt å vurdere å bruke en kombinasjon av skap og hyller. Dette gir deg flest mulig oppbevaringsmuligheter og lar deg holde garderoben organisert. 

Uansett hvilken type oppbevaring du velger, sørg for at du tar deg tid til å organisere. Dette vil gjøre det lettere å finne det du trenger og holde skapet ditt flott.

2339
TrueFalsec-12
0

Få orden

Sliter du med å holde orden på klærne og skoene dine? Føler du at du aldri har nok lagringsplass? Hvis du kan relatere, er du ikke alene. Mange mennesker sliter med å holde orden på klær og sko. Den gode nyheten er at det er noen enkle måter å fikse problemet på. 

Bli kvitt alt du ikke bruker. Hvis du har noe som du ikke har brukt på ett år, er sjansen stor for at du aldri kommer til å gjøre det. Doner eller selg varer du ikke lenger bruker. Dette vil frigjøre mye plass. 

Gjenstander du bare bruker i visse årstider kan ta mye plass i skapet ditt. Oppbevar disse gjenstandene i kasser eller på hyller i kjelleren eller på loftet. 

Bruk plassbesparende kleshengere 

Skjørt og bukser kan ta mye plass på tradisjonelle kleshengere. Derfor burde du investere i plassbesparende kleshengere, som buksehengere eller skjørthengere. Slike vil spare deg for mye plass. 

Heng opp skjorter og kjoler

Å brette skjorter og kjoler tar mer plass enn å henge dem opp. Hvis du har plass, heng opp så mange som mulig. Kroker er også kjekke å bruke for å spare plass.

Organiser etter farge

Å organisere klærne dine etter farge kan gjøre det lettere å finne det du leter etter. Det kan også få skapet ditt til å se mer stilig ut. 

Ikke glem tilbehøret

Tilbehør, som belter, skjerf og smykker, kan ta mye plass hvis de ikke er organisert. Invester i noen oppbevaringsløsninger, som et smykke- eller beltestativ.

Skostativ

Sko kan være vanskelig å oppbevare. De har en tendens til å ta opp mye plass og kan være vanskelige å holde orden på. Et skostativ er en fin måte å oppbevare skoene for å holde dem organisert. 

1657
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også