SWITCH SECTION

Hvordan utnytte plassen på badet?

Mange synes små bad er problematiske, men det trenger de ikke å være

Av ByggeBolig

Bettina Eilertsen

ByggeBolig

11. mars 2020
Av ByggeBolig

Bettina Eilertsen

ByggeBolig

11. mars 2020
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200315064253191.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200315064253191.jpg?maxwidth=2000
0

Når du har et lite bad er det viktig å tenke smart slik at du får utnyttet alle kriker og kroker.


Få badet til å virke større

Små bad har som regel lite gulvareal. Derfor er veggene dine bestevenner når du skal finne løsninger for oppbevaring og bruk. Innredning som toalett, servant og dusj er en selvfølge at må stå på gulvet. Andre møbler som skap og hyller kan du henge på veggen. Ved å få ting opp fra gulvet frigjør du plass på gulvet slik at det ikke virker trangt, samtidig som du får brukt høyden og veggene.


Får du ting opp på veggene vil det øke romfølelsen og få badet til å virke større enn det egentlig er. Møbler som står på ben vil også bidra til å det opp fra gulvet og gi en tilsvarende romfølelse. 


Speil er viktig på badet, både fordi det er praktisk og smart. Lyset utenfra vil gjenspeiles og gjøre rommet lysere og mer åpent. Speil i ulike variasjoner og størrelser vil gi bedre romfølese. 


Smart oppbevaring

Effektiv oppbevaring på badet er viktig for alle, og særlig i rom de du har begrenset med plass. På små bad må du være kreativ og smart når man skal finne oppbevaringsløsninger. 


Baderomsinnredning med skuffer vil gi deg god oversikt over det du har ettersom du kan dra skuffen helt og får oversikt i et fugleperspektiv. Bruker du i tillegg skuffeindelere blir det lettere å organisere i kategorier eller gruppere ting som hører naturlig sammen. 


Oppbevaring i høyden er også lurt. Som regel har du ubrukt plass over toalettet. Da kan et hyllesystem være lurt. Da kan du vise frem finere produkter, pyntegjenstander, håndklær eller kjedelige produkter som ekstra dopapir.


Bruk oppheng enten med sugekoppfeste eller som kan henges over dusjen eller døra. På et døroverheng kan håndklær og morgenkåpen henge. Bruk oppbevaring med sugekopper på til å ha i dusjen slik at du kan oppbevare relevante produkter der. Knagger med sugekoppfeste er også lurt da det ikke lager merker i veggene og gjør det lett å flytte dem om du vil.

1955
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også