SWITCH SECTION

Hvordan få små rom til å virke større?

Det er ikke mye som skal til for å få et lite rom til å virke større. Her har du enkle tiltak for å få en større romfølelse.

Av ByggeBolig

Bettina Eilertsen

ByggeBolig

12. november 2019
Av ByggeBolig

Bettina Eilertsen

ByggeBolig

12. november 2019
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191112144151058.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191112144151058.jpg?maxwidth=2000
0

Få det opp fra gulvet

Speil er et tiltak de fleste bruker for å få en større romfølelse. Det er fordi speil gjenspeiler lys utenfra, noe som gjør rommet mer åpent og lyst. Det er både effektivt og funker fint som dekorasjon. Bruk gjerne speil som henges opp på veggen. Sammensetningen er viktig, derfor vil det å få ting opp fra gulvet og på veggene bidra til at rommet virker større. Møbler med ben vil også bidra til en større romfølelse, da det får møbelet litt opp fra gulvet. 

Farger

Det er fint å sprite opp rom med farger, men i små rom bør du unngå bruken av flere forskjellige fargepaletter da det ofte kan få rommet til å se rotete og mindre ut. Prøv derfor å holde deg til farger innenfor det samme fargespekteret og paletten. Det vil gi rommet mer sammenheng og få det til å se renere ut.

Effektive møbler

I små rom kan det ofte være plassmangel. Derfor er det lurt å ha effektive møbler som kan brukes til flere ting. For eksempel et sofabord med oppbevaringsskuffer under. Da får du lagt vekk unødvendige ting som du ikke vil ha synlig, noe som vil gjøre rommet luftigere og renere. 

Bilder

Bilder kan også bidra til å forminske følelsen av rommet. Mange mindre bilder vil ofte gi rommet en rotete følelse. Dersom du skal henge bilder på veggen, bør du ha et bilde som er større enn de andre. . Det vil gjøre uttrykket på veggen lettere, samtidig som det skaper en fin kontrast. Samme farge på rammene vil også gi et renere resultat

Planter

For å skape liv i rommet er planter en fin måte å gi en større romfølelse. Planter er ikke bare fine til pynt, men har også goder ved seg. Lufta på små rom kan ofte oppleves som tett. Da kan planter som er luftrensende være et godt alternativ. Men planter kan ofte ta opp mye unødvendig plass. Prøv derfor å henge plantene opp i ulike planteoppheng. Da får du også ting opp i høyden, samtidig som de er med på å gi liv til rommet. 

2574
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også