Hvorfor er snekkerblyanten flat?

Det er faktisk ikke helt tilfeldig

Av ByggeBolig
7. august 2018
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180807123333899.jpg https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180807123333899.jpg
0
For det første vil en flat blyant ligger bedre på ujevne eller skrå overflater. Den ruller ganske enkelt ikke bort slik en rund blyant vil gjøre. Det er en fordel når du legger fra deg blyanten ulike steder. Dessuten er en flat blyant større enn en rund – dermed er den lettere å få tak i når den ligger i lommen.
Når det gjelder å gjøre det den er ment for, nemlig å tegne linjer, er det også en fordel at den flate snekkerblyanten har tykkere bly. Da tåler blyantspissen mer og du ikke trenger å spisse den så ofte. Bruker du en rund blyant vil du oppleve at spissen fort blir slitt og at streken blir betydelig tykkere etter kort tid, faktisk vil det være merkbar forskjell fra start til slutt på en lang strek. Snekkerblyanten vil derimot holde jevn tykkelse på streken mye lenger. Det høres kanskje litt banalt ut, men kappet ditt blir jo ikke bedre enn streken du markerer det med. Derfor er nøyaktighet viktig. 
Med dette i mente, bør du også tenke over hvordan du spisser en snekkerblyant. Du skal ikke spisse den jevnt på alle kanter, men la blyet beholde sin originale bredde. Det vil si at du først bruker en kniv til å lage en spiss på de bredeste sidene og deretter skjærer bort overflødig treverk på de to andre sidene. Da står du igjen med et bredt, men spisst bly som holder lenge og ikke knekker så fort. 
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også